El govern comparteix l’esperit d’ERC d’obrir els balcons a tothom per Festa Major, però ho veu inviable

Balcons plens en un acte de Festa Major
Balcons plens en un acte de Festa Major

L’equip de govern no veu factible que les portes de l’Ajuntament puguin estar obertes durant els actes més massius de la Festa Major de la Minerva i que tothom pugui pujar al balcó de la Casa Consistorial.

La proposta l’ha llançat Esquerra Republicana i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, coincideix en l’esperit de la proposta, per fer la festa més compartida, però no ho veu factible pel fet que per anar als balcons s’ha de passar pel despatx d’alcaldia i la sala de plens i són espais que no poden estar oberts al pas de qualsevol ciutadà. A més ha indicat que els balcons són petits i hi ha material tècnic necessari per realitzar els actes, cosa que els fa força impracticables i insegurs. I al mateix temps Candini ha indicat que els balcons ja són oberts perquè hi puguin pujar membres d’entitats, al mateix temps que ha retret a Esquerra que ara demanin l’obertura a tothom dels balcons quan abans es prohibia s’havia prohibit a la oposició de pujar al balcó. Candini: “Com ho fem amb les característiques que tenim? Tenim els balcons que tenim. Donen a alcaldia, i ja ho fem. Pugen pares i mares de les pubilles, totes les entitats, totes les associacions implicades, i més aviat patint any rere any. I després, sense entrar en polèmiques, sé que hi entraré amb la frase que vaig a fer ara, però les coses s’han de situar. M’agrada que facin aquests plantejaments. Quan jo era cap de l’oposició se’m negava que jo estigués a cap balcó. I ho deixo aquí. I no ho he dit en cinc anys. I fins i tot una vegada se’m va barrar el pas i hi ha un munt de gent testimoni“.

El tinent d’alcaldia de Cultura, Xavier Arnijas, ha dit que només hi ha 3 actes on es podria pujar al balcó. Un és el pregó, on els balcons són plens de temes tècnics. Els altres són la Trobada de Gegants i la Diada Castellera, que les pròpies colles ja ocupen per poder desenvolupar la festa amb normalitat. Arnijas: “Podríem mirar si en algun d’aquests dos espectacles hi ha algun forat però com ho volen fer? Com es fa? Qui deixes pujar i qui no? S’ha de fer una llista? S’ha de fer per sorteig? És complexe però es podria plantejar. Però no a una setmana i mitja de la Festa Major i fent-ho públic sense haver-ho meditat. Així en calent i ara que no ens sent ningú, jo ho trobo una mica surrealista“.

L’equip de Govern ha dit que la plaça és l’autèntic balcó de Festa Major, i és la plaça el que està totalment obert a la ciutadania.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat