Bones notícies per la Fundació Miquel Valls

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat designat com a un dels CSUR especialitzat en malalties neuromusculars rares. Dins el grup de malalties neuromusculars hi ha l’ELA, tot i que l’Esclerosi Lateral Amiotròfica té el seu espai, el reconeixement de CSUR permet l’accés a una atenció sanitària de qualitat a persones amb patologies minoritàries o de molt baixa prevalença.

Els CSUR donen cobertura assistencial i proporcionen atenció i seguiment multidisciplinari. Aquest és el pas endavant que ha fet l’Hospital Universitari de Bellvitge que ara disposarà d’un centre per les malalties neuromusculars. Una d’elles és l’ELA, explica Anna Rigola de la Fundació Miquel Valls.

El grup de malalties neuromusculars és un grup on hi ha tot de malalties neuromusculars, com és l’ELA. A partir d’aquí el CSUR està tipificat com a centre, servei i unitats de referència del Sistema Nacional de Salut. Ara aquest CSUR està dintre de Bellvitge a través de les malalties neuromusculars i dins hi ha l’ELA. Tot i que, no només és per l’ELA.

El CSUR engloba diverses malalties neuromusculars però és una bona notícia per a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, diu Rigola.

La importància que té per nosaltres és que l’ELA és una de les malalties neuromusculars rares que estan dintre del CSUR. Per tant, a curt o llarg termini ens pot ajudar a continuar amb la investigació a la Unitat de Bellvitge. Tot i que, els afectats d’ELA continuaran essent atesos a la unitat especifica d’ELA que també està a Bellvitge.

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que és qui atorga aquest reconeixement. Fins ara, ha reconegut un total de 281 CSUR a hospitals de tot l’estat, que tracten 70 patologies diferents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *