ERC defensa el seu dret a la discrepància després del ple d’organització: “No anem contra ningú”

Rèplica d’ERC de Calella a les manifestacions que l’alcaldessa va fer en el transcurs del ple d’organització, el divendres passat, quan va retreure als partits de l’oposició que vulguin “torpedejar” l’acció del Govern Municipal i “provar la seva força”. Va ser la interpretació que va fer Montserrat Candini de la disconformitat expressada en relació a la proposta de calendari de sessions del ple i de retribucions, que incloïa la contractació de dos càrrecs de confiança. Els republicans han fet públic un comunicat en què neguen que la seva funció com a partit amb representació municipal sigui la de bloquejar l’acció de l’executiu, i recorden que tenen el deure i la responsabilitat d’expressar-se, fer aportacions i propostes. “En cap cas són una acusació personal dirigida a cap dels càrrecs electes del plenari”, exposen.

ERC ha sortit en defensa del seu dret a fiscalitzar l’acció del Govern Municipal i de mostrar la seva disconformitat amb les propostes que faci l’executiu de Montserrat Candini després de celebrar-se la sessió del ple municipal amb el qual ha arrencat el mandat municipal.

Els republicans han emès una nota de premsa amb la qual han volgut aclarir que la seva acció política no busca la confrontació ni el bloqueig. “No anem contra ningú. Senzillament valorem, opinem i aportem alternatives”, diu la nota. L’escrit es fa públic dies després d’haver-se posposat la votació de com s’ha d’organitzar el Ple Municipal -l’oposició reclama una sessió ordinària mensual, i no amb caràcter bimensual- i un model retributiu diferent a la proposta del govern, que a més planteja la contractació de dos càrrecs de confiança.

ERC recorda que la ciutadania els ha facultat, a través de les urnes, per incidir en la vida política local i que l’actual correlació de forces dins l’Ajuntament de Calella -amb un govern en minoria de Junts per Calella i el PSC- fa necessari “més que mai” el diàleg, la negociació i el consens per poder avançar.

En la nota es fa referència a les propostes que en la sessió de divendres passat van presentar els partits de la taula de confiança, integrada per ERC, Calella en Comú i la CUP. Es parla de la creació de cinc comissions informatives temàtiques o la designació dels representants a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva segons la representació que els partits tenen al Ple Municipal.

A tot això, el partit explicita que assumeix tota la tasca feta pels antics regidors del partit. “Tant els errors com els encerts, i també les possibles incoherències”, puntualitza. En l’última sessió del ple municipal, tant l’alcaldessa com el portaveu del Govern, Josep Torres, van criticar l’oposició d’ERC a la proposta de càrrecs amb dedicacions exclusives o la contractació de personal eventual de confiança recordant que, l’any 2000, i sota el govern de l’alcalde Juhé i amb els republicans de socis aquestes dues circumstàncies van produir-se.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *