L’AVAH rep els ajuts pendents de la Generalitat de l’any 2017

L'Espai amic, un dels espais de l'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital (AVAH)

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) de Calella va rebre la subvenció corresponent a l’any 2017 a finals de desembre, uns diners que, habitualment, reben entre juny i setembre. Igual que l’AVAH, moltes entitats del tercer sector van haver de demanar crèdits per poder pagar les nòmines del personal a causa d’aquest retard, provocat per la intervenció de les finances de la Generalitat per part del govern espanyol.

Així ho ha confirmat el director de l’AVAH en una entrevista a Ràdio Calella TV. Puig assegura que la demora en la recepció dels diners no només ha implicat demanar préstecs, sinó també “pagar interessos, un augment de cost i un patiment important”.

“Es rebia el 90% i quan justificaves m’assembla que era el 10%. Però això es rebia entre primavera, estiu, l’any més tard, al setembre. Però la major part d’entitats del tercer sector tenen professionals contractats, per tant, hem hagut de passar el 2017 amb préstecs per poder pagar les nòmines i fer front a les despeses durant tot l’any, perquè fins el dia 28 o 29 no hem rebut la quantitat. Això significa, per moltes entitats del tercer sector haver de demanar préstecs, pagar interessos, un augment de cost i un patiment important perquè no sabies ben bé què passaria”

El director de l’AVAH afirma que van poder acabar l’any gràcies als diners de la seva tresoreria, tot i que de forma justa. Encara que ja tenen concedida la subvenció per aquest any 2018, no tenen constància de quan rebran els diners.

“La del 2018 ja la tenim presentada i en principi la tenim concedida. Però de moment no hi ha cap notícia de quan es podran rebre diners del 2018: si serà també tot junt, una part o no. A partir d’ara el que ens toca, sobretot ho farà la Taula del Tercer Sector, parlar amb l’administració pública perquè ens diguin com ens hem d’organitzar pel 2018”

L’AVAH realitza diverses activitats per recaptar fons. Dissabte 27 de gener es celebrarà l’espectacle “Reload”, de “The Gospel Viu Choir”, el primer acte de l’associació del 2018.

“Dissabte 27 de gener, a Can Salom, els de Gospel Viu fan el seu últim espectacle. És una gent que han actuat per la televisió, al Liceu, al Palau de la Música… és un grup important en aquests moments, i tenim un acte el 27 de gener. Serà el primer acte que farem enguany”

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al director de l’AVAH, Josep Puig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *