Buch sobre l’elecció del Defensor/a de la Ciutadania: “L’opinió del consell tindrà un pes important”

Font: Ajuntament de Calella
Font: Ajuntament de Calella

El regidor de Participació de l’Ajuntament de Calella ha assegurat que en la tria final de la candidatura que es presentarà al Ple per ser elegida Defensor o Defensora de la Ciutadania hi pesarà i molt l’opinió expressada pels membres de l’organisme, que es va reunir ahir. Com avançava aquest matí Ràdio Calella TV, en les votacions realitzades Sílvia López va aplegar la majoria dels suports –un total de 27–. A molta distància dels 2 vots que va obtenir Josep Barri. Emili Pérez, l’altra candidatura que es manté en peu, no va rebre’n cap.

El regidor de Participació gairebé ha donat per fet que la candidatura de la presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària serà la proposta que es presenti al Ple del pròxim mes d’abril. Ha recordat però que abans es reunirà la comissió de seguiment, on hi ha representants de tots els Grups Municipals. “Serà quan ho acabarem de discutir, però tot fa pensar que davant d’aquest suport tan majoritari, amb l’explicació que va fer i les ganes i la il·lusió, hi tindrà molt pes”, ha indicat Buch.

Des les cinc candidatures que havien superat el primer filtre, només tres van sotmetre’s a votació dels membres del Consell Municipal de Convivència i Participació. Buch ha explicat que Montse Vinyals i Georgina Gras van comunicar la seva renúncia per “possibles incompatibilitats futures” amb el càrrec. “Són dues advocades de professió, es dediquen a temes de mediació, i si elles creuen que poden tenir incompatibilitat amb la feina és la seva decisió, que no puc entrar a valorar”, ha dit Buch.

En el termini de 10 dies es reunirà la comissió de seguiment del procés, on es faran les últimes deliberacions i es presentarà la proposta en ferm a l’alcaldessa, que l’elevarà a l’aprovació del Ple.

El regidor de Participació ha avançat que es treballa amb la previsió que el futur Defensor o Defensora de la Ciutadania atengui als veïns un cop a la setmana, havent demanat cita prèvia.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al regidor de Participació, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat