Calella bat rècord de recaptació per a La Marató dedicada a l’ictus

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Passades les deu de la nit d’ahir diumenge es donava a conèixer l’import de la recaptació obtinguda a Calella amb les activitats solidàries per a La Marató, enguany dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Una quina aplegava els últims euros i tancava a la plaça de l’Església una extensa programació d’actes i activitats organitzades per Calella per La Marató, de la qual en participa el teixit associatiu local.

xifraAquest era el moment en què es feia pública la xifra recaptada a Calella, aixecant els aplaudiments i els crits d’eufòria entre els valents que van aguantar desafiant la fredor de la nit.

18.880,32 euros és la recaptació més alta que s’ha obtingut mai a Calella en les 25 edicions de La Marató. Aquest import equival a una aportació per habitant de poc més d’un euro, segons posava de relleu la regidora de Política Social, Margarita Valls. “A més, aquesta xifra pot ser que en un parell de dies augmenti perquè sempre hi ha entitats que queden per comunicar-nos la recaptació”, recordava.

llac_flashmob_maratoAl migdia, ahir diumenge, es va enregistrar la flasmob per La Marató, amb la participació d’afectats i familiars d’ictus i professionals i voluntaris de l’Hospital Sant Jaume de Calella. Era un dels actes destacats de la programació solidària que s’ha fet a Calella i amb la qual es va voler involucrar al conjunt de la població. “Teníem els Amics i Voluntaris de l’Hospital, pacients i familiars d’ictus; i ha funcionat molt bé. Hem fet una flashmob molt emocionant i plena de sentiment”, deia la regidora de Política Social de l’Ajuntament de Calella.

Els assajos previs de la flashmob es van mostrar diumenge al migdia en el decurs del programa especial de La Marató que es va fer a TV3 i gràcies a un vídeo realitzat per Ràdio Calella TV, que també ha produït el muntatge final de l’activitat.

Lucky Guri torna a tocar a TV3 per La MaratóEn aquesta edició, Calella per la Marató va comptar amb la complicitat del pianista Lucky Guri, que dissabte es mostrava totalment recuperat de l’ictus que va patir fa dos anys. Va assistir al tradicional sopar per La Marató, on va explicar a micròfons de Ràdio Calella TV com ha canviat la seva vida. “Em va costar molt posar-me a lloc però mira ara com estic! (riu). I això és bo per a la gent que li està passant el mateix, veuran que també ho superaran i estaran tant bé com jo -explicava el pianista-. Abans era com animal, i l’ictus ha fet que m’ho prengui tot amb més calma, encara que hi ha moments que la música necessita que li doni canya”.

L’agència de viatges Over Mistral va fer-se càrrec del lloguer del piano que Lucky Guri va tocar durant el sopar, com moltes altres empreses i botigues han tornat a col·laborar amb les activitats que s’han desenvolupat. Així per exemple, la Pastisseria Roig va regalar el pastís del 25è aniversari de La Marató, de dos metres de llarg, que es va treure després de la flashmob i que es va vendre a talls.

Miquel Martí, promotor de Calella per la Marató al costat de l’Ajuntament de Calella, feia un balanç molt positiu de la resposta dels veïns. Apuntava, això sí, que de cara a pròximes edicions potser caldrà fer un replantejament de la programació.

“Hem viscut La Marató molt intensament, amb moltes activitats que ens han fet anar amunt i avall, però ha valgut la pena. La participació de gent semblava que era poca, perquè semblava que punxavem per tot arreu, però el resultat immillorable. Suposo que han aportat més diners, o que han funcionat les activitats que tenim fortes. Haurem de fer un replantejament i suprimir els actes que hem de suspendre i fer-ne d’altres que reactivin La Marató”, va indicar Martí.

 

El marcador final de La Marató s’eleva als 8.490.607 euros, i com passa amb la recaptació pròpiament de Calella, s’espera que també creixi en els propers dies quan s’hagin acabat de comunicar els imports recollits amb totes les activitats celebrades al país. De fet, encara es poden fer donatius per Internet a la plataforma virtual de CaixaBanc, per transferència bancària o ingressos des de qualsevol de les seves entitats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat