Calella entra demà a la fase 3 en plena celebració de la Festa Major petita

Concert d’havaneres a càrrec d’Els Faroners al Passeig Manuel Puigvert, ahir a la tarda
Concert d’havaneres a càrrec d’Els Faroners al Passeig Manuel Puigvert, ahir a la tarda

Els primers espectacles del festival Impuls, organitzat com alternativa a la tradicional programació de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, s’han celebrat amb mesures de distanciament, deixant una imatge del tot inèdita. La mesura s’haurà de mantenir a la fase 3, a la qual Calella i tota la regió sanitària de Girona hi entrarà aquest dilluns 15 de juny, vigília de la festivitat dels Sants Patrons locals. És l’últim estadi de la desescalada i només durarà una setmana perquè el Govern espanyol aixecarà l’estat d’alarma i donarà pas a l’anomenada nova normalitat a les 00.00h del diumenge 21 de juny. A partir de llavors, la gestió de la crisi sanitària recaurà en la Generalitat de Catalunya.

A la fase 3 del pla de desescalada s’eliminen totalment les franges horàries, també per a les persones de més de 70 anys, i s’amplia el nombre de persones que es poden reunir i l’aforament en establiments públics: comerços, bars i restaurants, i llocs de culte. La mobilitat continua sent lliure dins de la regió sanitària. Per tant, encara no es permeten els desplaçaments que impliquin traspassar la frontera amb la regió sanitària de Barcelona, a Arenys de Mar, per anar a Mataró o a la capital catalana.

Què és pot fer a la fase 3?

-Es poden fer trobades socials de fins a 20 persones, que poden passejar juntes encara que no convisquin.

-Es permet el bany i l’ús recreatiu de les platges en condicions de seguretat i de distanciament físic. A Calella es controla l’aforament de cadascun dels 12 segments en què s’ha dividit el litoral.

-L’aforament interior de bars i restaurants serà del 50% i es permet consumir a la barra, de peu, sempre que es mantingui la separació mínima de 2 metres. L’ocupació màxima a les terrasses serà del 75%.

Hotels i allotjaments turístics ja podran obrir les zones comunes i ocupar-les fins al 50% de la seva capacitat. Dins dels establiments, les activitats d’animació o classes s’hauran de dissenyar amb un aforament màxim de 20 persones i preferentment a l’aire lliure.

-Les discoteques i bars d’oci nocturn poden obir al 30% de la capacitat, però no estarà permès el ball.

Teatres i cinemes podran obrir amb un màxim del 50% d’aforament amb localitats preassignades.

Esglésies i temples poden fer missa i celebracions amb un màxim del 75% d’aforament. Les vetlles permetran reunir un màxim de 50 persones a l’aire lliure i de 25 en locals interiors. Als funerals i les cerimònies d’enterrament o de comiat hi podran assistir fins a 50 persones.

Trens, metros i autobusos podran omplir el 100% dels seients. La normativa estableix que, en el cas de viatjar dret, hi podrà haver un màxim de 2 persones per metre quadrat.

-A les motos, tant el conductor com l’acompanyant hauran de portar guants. A cotxes i taxis hi podran viatjar 2 persones per filera de seients, com a màxim.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat