Montserrat Candini seguirà a la direcció del PDeCAT

candini pdecat

L’alcaldessa de Calella forma part de la nova cúpula del partit, ara presidit per David Bonvehí, com a integrant de la candidatura de consens que va rebre el 65% dels suport dels associats presentats a l’assemblea nacional que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. No obstant això, Montserrat Candini s’ha mostrat profundament “trista” per la sortida forçosa de la que ha estat coordinadora general del PdeCAT, Marta Pascal, en favor dels plantejaments de Carles Puigdemont que aposta per carregar de força política al moviment de la Crida Nacional per la República.

Candini ha estat al costat de Marta Pascal fins al moment en què l’ex coordinadora general del PDeCAT va anunciar que retirava la seva candidatura a presidir el partit, forçada per les veus dels corrents crítics amb la direcció i amb la voluntat de donar una sortida en positiu a la divisió interna.

L’alcaldessa de Calella, que a nivell orgànic havia fet les funcions de responsable de Relacions Institucionals i amb la Comunitat, s’ha acabat integrant a la candidatura de consens encapçalada per David Bonvehí, el que havia estat número 2 del PDeCAt i home de confiança de Carles Puigdemont. En aquest sentit, ha posat en valor la capacitat de sumar que ha tingut el partit, tot i no amagar la tristesa pel fet d’haver prescindit de la solidesa i experiència que ha acumulat Pascal en circumstàncies molt difícils com les que ha travessat el partit i el país en els últims mesos.

Que hagués de renunciar Marta Pascal no m’ha agradat gens, però amb la voluntat que hi hagués una direcció el més cohesionada possible ha estat l’aposta.

En la línia del que ha expressat David Bonvehí, qui assegurava que el partit surt enfortit del congrés i que podrà dedicar-se ara a veure com fa possible els seus objectius polítics. Segons ha detallat Candini, aquets passen per eixamplar la base independentista i fer República “sense precipitar-se”.

Volem un país lliure, que tinguem els instruments de democràcia i llibertat en la defensa dels drets socials i polítics, com ens correspon. Fem les coses bé, sense precipitar-nos, eixamplem la base i apostem per un diàleg el més plural i transversal possible.

Candini ha avançat que ens els pròxims dies s’informarà com es distribueixen els càrrecs orgànics dins el nou partit i, per tant, si ella assumeix alguna responsabilitat concreta.

També ha explicat que el projecte de Crida Nacional per la República que ha proposat Carles Puigdemont, i a la qual el PDeCAt hi ha donat el vist-i-plau, serà una confluència de partits favorables a la independència perquè aquest projecte en surti reforçat.

A continuació pots escolar íntegrament l’entrevista a Montserrat Candini.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat