Calella col·locarà nous elements de protecció al carrer Església i la riera Capaspre

Operaris col·locant blocs de formigó a la riera Capaspre, divendres passat

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha confirmat a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que tindran un menor impacte estètic però faran igualment la funció de barrera davant d’un possible atac terrorista com el que es va perpetrar a la Rambla de Barcelona. Albert Torrent ha admès que el 17-A marca un abans i un després quant a les mesures de seguretat i la visió dels espais públics, fent necessari que el seu disseny incorpori elements de protecció dels vianants.

Aquest aspecte ja es recull en el projecte d’arranjament del paviment de la riera Capaspre, que s’ha d’executar a partir d’aquesta tardor.

“Les tanques que hi ha ara no es mouran fins que no se substitueixin després de les obres; i a Església, creiem que la mesura és bona però estem buscant elements que estèticament siguin millors que les tanques del model New Jersey que vam instal·lar corre-cuita. Les noves hauran de ser mòbils perquè hi ha esdeveniements que així ho faran necessari”, ha explicat el tinent d’Alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Calella, Albert Torrent.

I posa d’exemple la rua de Carnestoltes o la dels Reis d’Orient. El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha dit que l’opció d’instal·lar pilones retràctils s’ha descartat a nivell tècnic pels múltiples serveis que passen per sota el carrer Església.

En tot cas, siguin quin siguin els elements de protecció, hauran de garantir el funcionament dels serveis de neteja viària i també el repartiment comercial. “Som conscients que implica molts impediements i allarga aquestes tasques, per això contemplem diverses possibilitats perquè en les hores de neteja i repartiment s’hi pugui circular”, ha comentat Torrent.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha elogiat la tasca i l’esforç dels agents de la Policia Local i del cos dels Mossos d’Esquadra, del conjunt de serveis també mèdics i d’emergències que han participat de forma clau en la resolució de l’operatiu de captura de les persones vinculades als atemptats de Barcelona i Cambrils.

Opina que després d’uns dies en què hi ha hagut una forta presència d’agents uniformats i armats a Calella, mica en mica s’anirà recuperant la normalitat. En aquest sentit, veu bé que no s’hagi elevat al màxim nivell l’alerta antiterrorista.

“No cal perquè la percepció que tinc és que la diferència és tenir o no l’exèrcit al carrer, que és una mesura més per tranquil·litzar la població que no pas efectiva perquè els exèrcits no estan pensats per fer aquesta feina”, ha conclos.

Per Torrent, els darrers esdeveniments han evidenciat que Catalunya disposa d’una estructura policial efectiva i capacitada per donar resposta a qualsevol incidència.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *