Calella donarà el vist-i-plau a la seva integració al Parc Natural del Montnegre i el Corredor

parc_calella

La Diputació de Barcelona ha iniciat el procés per ampliar el límit de l’Espai d’Interès Natural (EIN) del parc que passa per la incorporació de terrenys de cinc nous municipis: Calella, Santa Susanna, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Argentona. D’aquesta manera, el Parc del Montnegre i el Corredor abraçarà una superfície que discorrerà per un total de 18 poblacions de tres comarques: el Maresme, la Selva i el Vallès Oriental. La proposta d’integració de Calella es portarà a aprovació del Ple Municipal.

La inclusió de part de l’entorn natural de Calella a l’àmbit de protecció del Parc Natural del Montnegre i el Corredor és una demanda històrica de l’Ajuntament de Calella. Així ho ha recordat el regidor de Medi Ambient, Marc Buch, que explica que el plenari haurà de votar l’acceptació de la proposta de la Diputació de Barcelona per ampliar el límit del parc en les següents zones dins el terme municipal de Calella: “El límit estaria al Turó de Puig de Popa, tota la zona de Ca l’Estol, les planes den Lari… Puig de Popa cap al nord fins a trobar-se amb Tordera i Sant Cebrià, que ja formen part i ens hi connectem d’una forma lògica”.

Buch ha detallat quins són els beneficis que tindrà Calella i els propietaris de zones forestals que, en un futur, passaran a formar part de l’àmbit de protecció del Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

“Són molts perquè s’obre una línia de subvencions i recursos econòmics molt més grans per als propietaris forestals, i el Parc fa la gestió de camins i tindrem un equip de vigilants del parc que podran circular per aquesta zona. A més, ajudem a preservar l’entorn natural”, ha indicat

Un cop s’hagi consensuat la proposta de límit elaborada per un grup de tècnics de la Diputació i la Generalitat de Catalunya, serà aquesta última qui en farà la tramitació definitiva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *