“Emprèn Calella” aborda la gestió per competències

Ajuntament Vell, aquest matí

La gestió per competències és un sistema poc desenvolupat en l’àmbit empresarial de casa nostra tot i ser un bon instrument tant per a l’empresa com per al propi demandant de feina.

Així almenys ho considera Marta Colomer, consultora de l’àmbit social i empresarial que avui participa a la jornada «Emprèn a Calella. La selecció per competències o com trobar el treballador que necessites». Una trobada organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calella adreçada bàsicament als empresaris. L’objectiu és que coneguin les eines i estratègies per detectar les capacitats i habilitats dels candidats que volen ocupar un lloc de feina a la seva empresa. Marta Colomer explica en què consisteix la gestió per competències: “Serveix en certa manera per avaluar en els processos de selecció, de compliment o de desenvolupament les competències que tenen les persones a l’hora de realitzar la seva feina”.

Marta Colomer considera essencial que la persona que està en procés de cerca de feina sàpiga identificar el seu capital competencial i posar-lo en valor per tal de defensar-lo en els processos de selecció. Colomer fa un matís sobre com es pot ser «el millor candidat». “Quan diem millor candidat no diem la persona que té més competències necessàriament o que les té més desenvolupades sinó aquella que té la capacitat d’identificar les competències que li demana el context, aquella empresa i aquell lloc de feina. S’han de fer servir dues vies clares. Una investigar l’empresa a la què vols accedir i l’altra és consultar els diccionaris per competències”.

La jornada d’avui ha inclòs un taller sobre la selecció per competències en què s’ha presentat el cas d’una empresa que ha assolit l’èxit amb aquest sistema.

També s’han presentat els programes que subvenciona l’Ajuntament des de l’àrea de Promoció Econòmica adreçat als emprenedors. Tota la informació està al web municipal, a calella.cat

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *