Calella En Comú demana posar en funcionament el pàrquing de la plaça Pau Casals que porta 15 anys tancat

Parquing Pau Casals

L’aparcament de la plaça Pau Casals porta 15 anys tancat. Aquest pàrquing que és de propietat municipal, es va cedir a Asencat per la seva explotació el 2007, a canvi d’una anualitat de 2800 euros, que a dia d’avui, amb l’increment de l’IPC serien d’uns 5000. Des de llavors no se n’ha fet cap ús ni se n’està obtenint cap benefici. Des dels comuns demanen solucions i «fer el que calgui» per tal de posar-lo en funcionament «d’una vegada per totes».

El problema, insisteix el Conseller delegat dels comuns, Sebastià Tejada, és que Calella té un pàrquing amb 70 places sense explotar des de fa 15 anys. Aquest fet suposa que l’Ajuntament no tregui cap benefici, ja que no han cobrat cap anualitat des del 2007 i que hagi deixat de percebre uns 60.000 euros aproximadament.

La situació és que tenim un aparcament a primera línia de mar, amb 70 places sense explotar des de l’any 2007 i hem deixat d’ingressar uns 60.000 euros i l’any vinent seguirem sense ingressar. En tot cas, deu sapiga quan recuperarem aquest local perquè ja hem perdut 15 anys de la concessió. Necessitem posar aquest aparcament en funcionament.

Calella En Comú demana regularitzar la situació de l’aparcament ubicat a la plaça Pau Casals. El pàrquing, de propietat municipal, es va aprovar l’any 2007, quan es va fer la concessió del mateix a una empresa privada ASECAT, SL. No obstant això, encara continua tancat perquè es considera que l’obra no està acabada, ja que l’Ajuntament no l’ha donat recepcionada. Així ho explica Sebastià Tejada.

Formalment l’obra no està acabada. El contracte diu que l’obra ha de ser recepcionada, que vol dir que l’Ajuntament l’estudia i dona per fet que es compleixen totes les condicions perquè pugui funcionar amb la utilitat que se li ha donat. L’Ajuntament no l’ha donat recepcionada.

Tejada explica que l’obra no està acabada per problemes importants amb filtracions i que la finalització de la mateixa implica fer unes inversions que no resultarien positives per a l’empresa que té la concessió. De fet, ASECAT va vendre els seus drets a una altra empresa.

Des de Calella En Comú es demana «fer el que calgui» per poder solucionar els problemes i poder posar en funcionament el pàrquing. De fet, admet Tejada, ja s’han obert converses amb qui té dret per exercir la licitació i esperen tenir notícies aviat, perquè «d’una vegada per totes se solucioni».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *