Calella En Comú demana una Junta de Portaveus per solucionar la crisi entre el Govern i la Síndica

Calella En Comú ha reaccionat al comunicat emès per l’Ajuntament de Calella en relació amb les declaracions de Natàlia Costa, la Síndica Municipal, al programa La Ciutat de Ràdio Calella Televisió. Els Comuns demanen una Junta de Portaveus per tal d’orientar aquesta situació de “crisi crònica” entre la Defensora de la Ciutat i el Govern, en benefici de la ciutadania. A més, apunta contra l’equip de Govern per haver actuat d’una forma inapropiada.

Calella En Comú ho titlla com “una crisi crònica” entre la síndica Municipal i l’equip de Govern. De fet, destaquen que no és el primer cop que un Defensor de la Ciutadania de Calella es queixa d’obstrucció i manca de transparència, com ja va passar amb l’antic Defensor, Pere Porti. A més, assenyalen que la forma d’actuar del Govern de Calella ha estat inapropiada.

El Govern Municipal ha decidit actuar directament sense informar-nos de la seva determinació i òbviament nosaltres ja no podem ser partícips. En aquest sentit no ens sembla apropiada la forma d’actuar del Govern.

El portaveu dels comuns, considera que l’equip de Govern no recolza a la Síndica Municipal i no creu en la institució. Per solucionar aquests problemes, Sebastià Tejada va demanar en la ronda de contactes del dia 7 de novembre a l’alcalde Marc Buch, la celebració d’una Junta de Portaveus per abordar aquest problema en benefici de la ciutadania.

Necessitem un Govern que cregui en la institució, que la dignifiqui i que li doni recolzament i això crec que no estem a temps d’aconseguir-ho. De totes maneres, estem en una situació de crisi, i pensem que la millor manera de resoldre-la i encarar-la és convocar una Junta de Portaveus.

Des dels comuns demanen que el comunicat es limiti estrictament al Govern Municipal, ja que a l’encapçalament de la nota de premsa posa que és un comunicat de l’Ajuntament de Calella. Pel qual, Sebastià Tejada, considera que és un tema únicament de l’equip de Govern i no de tota la representació de l’Ajuntament de Calella.

Els comuns, mitjançant el seu portaveu, diuen no estar d’acord amb algunes de les declaracions realitzades per la senyora Costa. Tot i això, creuen que el conflicte va més enllà de les paraules de la síndica municipal i demanen accions per tal d’aconseguir que la feina de la Defensora de la Ciutadania de Calella funcioni amb eficiència. A més assenyalen que l’origen d’aquesta crisi es troba en el Govern.

Tenir tres síndics en pocs anys, i que els dos últims surtin dient el que han dit, parla que tenim un problema crònic i que l’origen del problema crònic, segurament està en l’equip de Govern. No és una situació que agrada a l’equip de Govern i jo crec que des del primer moment ha intentat domesticar el Síndic de diferents formes.

Des de Calella En Comú es declara que, abans d’haver emès aquest comunicat, es podrien haver esgotat les vies de diàleg per solucionar aquesta crisi de portes a dins, fent reunions entre els Grups Municipals i la senyora Costa per solucionar els problemes en l’àmbit intern.

Aquest tema s’ha de solucionar en l’àmbit de l’Ajuntament, no cal exportar-ho. Aquest tema s’hauria d’haver abordat, tal i com nosaltres vam dir a l’alcalde, en l’àmbit intern. Tenir una Junta de Portaveus per veure com abordem el tema i després tenir una reunió per parlar-ho entre tots internament. És un problema de l’Ajuntament, entre òrgans de l’Ajuntament, la sindicatura no és de fora de l’Ajuntament.

Dijous s’ha convocat tots els partits amb representació municipal per una reunió conjunta amb la Síndica Municipal Natalia Costa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *