El Govern demana una rectificació immediata a la Síndica Municipal

SÍNDICA MUNICIPAL 20221109

Reacció del Govern Municipal a les dures manifestacions de la Síndica Municipal, Natàlia Costa, que dimarts acusava als polítics que tenen el poder d’actuar només per interessos partidistes. En un comunicat publicat aquest migdia, l’executiu qualifica les paraules de Costa d’inadmissibles a més d’injustificades i li demana una rectificació immediata. En paral·lel, s’ha demanat l’empara del Síndic de Greuges. Segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, l’alcalde Marc Buch ha convocat als portaveus dels grups polítics municipals a una reunió d’urgència amb la Síndica Municipal per aquest dijous.

24 hores després que la Síndica Municipal denunciés dificultats per exercir la seva funció de defensa dels drets de la ciutadania davant l’administració i assenyalés als polítics que estan al poder de mirar només pels seus interessos partidistes, el Govern Municipal de Junts per Calella-PDeCAT i el PSC ha llançat un comunicat públic en què li demana que rectifiqui de forma immediata. Considera que va fer unes manifestacions “injustificades” i “inadminissibles”, a més d’impròpies per la figura que representa, i que “atempten contra la dignitat, el treball i la dedicació del govern municipal”.

Natàlia Costa, en una entrevista de balanç dels seus primers quatre mesos en el càrrec, va denunciar falta de transparència per part del Govern Municipal, a qui va acusar d’obstaculitzar l’accés a informació pública que necessita per gestionar les queixes i consultes que li fa arribar la ciutadania. En aquest punt, la Síndica va afegir la següent consideració: “Penso que els polítics que tenen el poder no tenen vocació de servei públic i no treballen pel poble, treballen pel partit. Si ho fessin, dirien: “mira, la Síndica necessita ajuda per atendre aquest ciutadà”, o “aquesta persona s’ha queixat d’això altre”. Tant se’ls en dona”.

El Govern acusa Costa de vulnerar el seu compromís d’actuar amb “independependència i objectivitat”, tal com regula el reglament de la Defensora de la Ciutadania de Calella i es titlla la seva actitud de “justiciera”. “Difícilment, qui gosa desqualificar de forma gratuïta a una de les parts –en aquest cas a l’Ajuntament—podrà tenir la capacitat de fer de mitjancera”, explicita el comunicat emès aquest migdia.

En paral·lel s’ha demanat l’empara del Síndic de Greuges de Catalunya. Així mateix, tal com ha pogut saber Ràdio Calella TV, l’alcalde Marc Buch ha convocat d’urgència als partits polítics amb representació municipal perquè a una reunió conjunta amb la Síndica Municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *