Lea, la nova bèstia de foc que els Udols presenten per Festa Major Petita

IMG_6700

Participarà a la desena edició de la Trobada de Bestiari que organitza la Colla de Geganters i Grallers de Calella per demà dissabte a les 19.30h. Ho farà al costat de la Llopa, l’amfitriona de la trobada, i la figura que com la Lea també rememora l’animal protagonista de la llegenda de Calella. Les dues entitats es preparen per un cap de setmana intens d’activitats.

Gerard Villaret, dels Udols de Foc, ha explicat que la colla va fer un treball de camp per perfilar la seva nova figura, que fa dos metres d’alçada i uns tres metres de llarg.

Vam fer una petita recerca: vam anar a visitar la tomba on està enterrada, a la banda de Sant Pol, just als terrenys que hi ha a l’entrada després del radar. Hi ha una tomba i una làpida amb la inscripció de l’any en què va morir, el 1920.

La Lea tindrà padrins de luxe: els Gegants de Calella. De fet, la presentació de la nova bèstia de foc es farà en el marc de la cercavila de tarda que es farà dissabte a partir de les 17.15h, i que passarà per la Plaça del Maresme, el carrer Balmes i Església, fins a la plaça de l’Ajuntament. Allà, els Gegants de Calella oferiran els balls protocol·laris de Festa Major, mentre que els bastoners del Salicrú oferiran una mostra de balls.

Ja a la nit es farà la Trobada de Bestiari, amb sortida des de la Riera Capaspre i final a la plaça de l’Ajuntament. Hi participaran a més de les figures locals -la Llopa i la Lea- altres deu de diferents punts de la geografia catalana. En total, hi haurà unes 500 persones a la cercavila de foc. Avui al programa La ciutat han donat alguns consells a qui hi vulgui participar de manera molt directa.

Si t’has de posar dins o a prop no portar roba sintètica, perquè es poden enganxar a la pell. Portar 100% cotó i anar ben tapat (…) Els nens a partir de 8 anys ja s’hi poden posar, no poden cremar però si posar-se dins la cercavila de foc.

L’agenda de la Colla de Geganters i Grallers de Calella per Festa Major s’acabarà amb la tercera Trobada de Gegantonets que preparen els més petits del grup. Hi haurà la plantada el diumenge a la plaça Catalunya, a les 9.30h, i seguidament totes les figures sortiran en cercavila pels carrers Cervantes, Església, Romaní, Bisbe Sivilla i fins a la Plaça de l’Ajuntament, on es faran els balls.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat