Els membres de l’Encenall restauren els mobles de Can Saula

Els usuaris de l’Encenall han començat a restaurar part dels mobles de Can Saula. Ho fan gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament i l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital perquè els membres del club social arreglin l’antic mobiliari que ara formarà part del centre cívic municipal. En concret, estan condicionant els elements de fusta de l’antiga casa de les germanes Saula Palomer, com taules i cadires que, amb un treball d’especialització molt curós, s’acabaran d’arranjar i polir. Des del consistori expressen que la voluntat és respectar i mantenir al màxim l’essència de la casa senyorial.

Els membres de l’Encenall envernissen i arreglen aquests dies una dotzena de cadires, taules i tota mena d’elements de fusta de Can Saula. Estan arreglant una part del mobiliari de l’antiga casa familiar ubicada al carrer Església i que ara passarà a formar part del nou centre cívic de Calella. Uns treballs que fan en grups de sis persones des del taller de l’encenall on un especialista els orienta en aquesta tasca. Josep Puig és el president de l’AVAH.

L’Ajuntament ens va demanar fa poquet si podíem restaurant alguns mobles de Can Saula. Són una dotzena de cadires, taules i alguna coseta més. En el taller treballen sempre unes 6 persones juntament amb el tallerista que és qui els ensenya i orienta.

La nova col·laboració busca reforçar la tasca social que es fa des de l’entitat i disposar d’un treball especialitzat. L’Encenall és un servei social adreçat a persones que tenen un trastorn mental que els dificulta la seva inclusió social i comunitària. Amb activitats i tasques com aquesta, diu Puig, els usuaris se senten realitzats i es potencia el seu creixement personal.

Totes les activitats que fem és per socialitzar aquestes persones i ajudar-les en el seu creixement personal. Tot el que fem és en benefici als nostres usuaris.

Per la seva part, des del consistori apunten que la voluntat és alterar el mínim possible l’estètica de l’edifici, però sí, fer les tasques de manteniment i rehabilitació que pertoquen. El portaveu del Govern Municipal i tinent d’alcalde, Josep Torres, ha assegurat que la reforma i adequació busca trobar l’equilibri entre l’essència de la casa familiar i els nous usos que tindrà.

El que volem és trobar un punt intermedi entre allò que ha estat aquesta casa senyorial i el que serà a partir d’ara. La conjunció la trobarem restaurant aquests mobles i mantenint la seva essència sobretot a la planta baixa. Mirarem de fer tot el possible per mantenir un cert ambient del qual havia estat la casa.

Torres exposa que només s’adoptaran les mesures estrictament necessàries per adequar l’edifici a la normativa actual de seguretat estructural i d’accessibilitat. 

Això és la primera feina que estem fent. Posarem un ascensor, totalment necessari per les persones amb problemes de mobilitat… És un projecte diferent, no podem enganyar a ningú, però sí que ens hem compromès a encabir tot allò que la casa tenia com aquests mobles que restaurarem.

Des del Govern Municipal també afirmen que sí que es farà algun retoc a la distribució actual de l’interior de l’immoble, sempre respectant al màxim possible l’essència, per adequar-la als nous usos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *