Què se’n farà de l’església dels Agustins?

agustinos00000000

L’església dels Agustins, al capdamunt del carrer Balmes, porta gairebé dos anys tancada. D’ençà de la mort del pare José, l’últim religiós que va viure a les estances de l’antic convent d’estil barroc, fins i tot després de posar fi a les celebracions que s’hi feien. L’edifici és propietat de la Fundació Obra de Maria, que va cedir a l’empresa Lantus la gestió de la residència de gent gran que abans portava el seu nom. En aquest moment, i amb un patronat renovat, la fundació valora possibles futurs usos per a l’edifici, que ja ha estat dessacralitzat, amb la clara idea que continuï servint a la comunitat. Hi ha diferents propostes sobre la taula.

El president del Patronat de la Fundació Obra de Maria, Joan March, ha avançat a Ràdio Calella TV amb quines propostes treballen.

L’església té molts metres quadrats i una de les opcions és treballar plegats per ajudar-los a ampliar segons quin servei de l’hospital. També hem estat en contacte amb l’Institut Guttman per ajudar-los en algun projecte o potser obrir una petita delegació aquí. I hem parlat amb Lantus per si estan interessats en ampliar les instal·lacions adaptant l’església.

A l’antiga església dels Agustins, se’n conserven només uns quants objectes, com ara la pila baptismal. Més per una qüestió sentimental i de valor històric. La resta d’elements s’han donat al Bisbat de Girona i els estan aprofitant altres esglésies.

Joan Marc presideix ara un renovat patronat de la Fundació Obra de Maria, integrat pel farmacèutic Francesc Arcas, Joaquim Pons, Carme Aragonès i Pere Aragonès. El seu compromís és el d’ajudar a la comunitat més propera i, per això, en l’últim any han fet un donatiu de 180.000 euros a repartir entre diferents entitats i organitzacions solidàries: Càritas Calella i Càritas Pineda de Mar, Creu Roja de l’Alt Maresme i Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital.

Son molts diners. Hem vist que son enitats que han fet una feina molt feixuga i que la pandèmia els ha desbordat. Tenim dades de la feina de Càritas, que s’han vist desbordats de les 30 persones que anaven a buscar el menjar fins a les 600. Hem vist que era realment necessari, i ho hem fet de gust i amb molta il·lusió.

El Patronat està realitzant aquests dies obres de manteniment i millora de les instal·lacions de l’antiga església.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *