Calella en Comú garantirà la correlació de forces a l’Ajuntament davant l’absència de Candini

Imatge d’arxiu

Per no alterar la correlació de forces a l’Ajuntament de Calella donada l’absència de l’alcaldessa Montserrat Candini a les pròximes sessions plenàries; Calella en Comú ha anunciat que un dels seus regidors s’abstindrà en les votacions en el cas que aquesta sigui l’única raó per la qual el Govern pogués veure limitada la seva capacitat de decisió en el màxim òrgan de representació municipal. El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, ha explicat aquest matí a La Ciutat que activaran aquesta mesura correctiva davant l’excepcionalitat del moment i per “pura lògica democràtica”.

La situació de baixa mèdica impedeix a l’alcaldessa Montserrat Candini participar a les sessions plenàries i també delegar el seu vot, tal com avançava ahir Ràdio Calella TV.

Davant d’aquest escenari del tot excepcional, Calella en Comú ha confirmat que no ho aprofitarà per afeblir la capacitat de decisió del Govern Municipal sinó que adoptarà mesures correctives per garantir la correlació de forces que emana de les urnes. Són declaracions de Sebastián Tejada, qui ha aprofitat per enviar un missatge d’ànim i de ràpida recuperació a l’alcaldessa.

Si en algun punt del Ple Municipal, i un cop posicionats els grups, arribem a la conclusió que el Govern perdria la votació per l’absència de l’alcaldessa, un de nosaltres tres s’abstindrà (…) Pretenem recuperar la normalitat en la correlació de forces que la ciutadania va decidir a les urnes.

Calella en Comú ha comunicat la decisió a la resta de grups polítics municipals aquest mateix matí, hores abans de la sessió ordinària del Ple Municipal corresponent al mes de desembre, el primer que presidirà l’alcalde accidental, Marc Buch, en qui Candini ha delegat les seves funcions.

El PDeCAT (Junts per Calella) hi tindrà cinc representants –Buch, Torrent, Gibert, Mateu i Llamazares– i el PSC, dos –Torres i Rando–. A l’oposició, Esquerra té quatre regidors, Calella en Comú, tres; i un la CUP i Cs, respectivament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *