Calella en Comú i Esquerra retiren la demanada d’un Ple Extraordinari per discutir els dividends de Gestaigua

getaigua5

Els partits que demanen que Gestaigua faci una reserva voluntària dels guanys obtinguts durant el 2019 han retirat la demanada de convocatòria d’un Ple Extraordinari davant el compromís de l’alcaldessa, Montserrat Candini, de discutir-ho en un Ple Ordinari abans de la celebració de la Junta General de Gestaigua. Els cinc regidors de Calella en Comú i Esquerra van signar un document que va entrar per registre el passat 11 d’agost per celebrar una sessió extraordinària del Ple de la Corporació Municipal. El seu objectiu era assegurar-se que el Ple es pronunciés sobre què fer amb els dividends del 2019 de Gestaigua abans que la Junta General prengui la decisió definitiva.

En l’últim Consell d’Administració, els comuns van plantejar fer una reserva voluntària dels 52.000 euros de guanys, i no repartir-los, en previsió de l’impacte i les necessitats que poden aparèixer a conseqüència de la crisi del coronavirus. Els consellers d’Esquerra van sumar-se a la proposta; però no va ser acceptada. Els dos partits van optar llavors per registrar una moció perquè sigui el plenari, com a màxim representant del soci majoritari de Gestaigua, qui prengui la decisió. Això requereix que es convoqui abans de la Junta General. Ara amb el compromís de l’alcaldessa i l’equip de govern de discutir-ho en el proper Ple Ordinari, Comuns i Esquerra han optat per retirar la demanada del Ple. Sebastián Tejada, és conseller de Gestaigua i portaveu de Calella en Comú.

En el darrer consell Calella en Comú i Esquerra vam pensar que les circumstàncies actuals exigien destinar aquests 52.000 euros a reserves i que havia de ser el Ple qui havia de prendre aquesta decisió. Per això vam decidir demanar-li a l’alcaldessa decidir en un Ple a què es destinaven aquests diners i que això es fes abans de la Junta General. Com que l’alcaldessa no es decidia a donar-nos una resposta, nosaltres vam intentar-ho per la via de convocar un Ple Extraordinari. Ara l’alcaldessa ha reaccionat i ha acceptat a la nostra primera oferta i serà en el proper Ple quan es discuteixi aquesta qüestió i es prengui la decisió sobre què fer amb els dividends.

Com que la proposta ha de ser ratificada per la Junta General d’Accionistes de la companyia, veuen que encara tenen una oportunitat per forçar la creació d’aquest fons de contingència. En el proper Ple Ordinari, la decisió sobre què fer amb els dividends de Gestaigua entrarà com a un punt més en l’ordre del dia. Tejada ha assegurat que tenen la garantia de l’alcaldessa perquè la Junta General se celebri un cop el Ple s’hagi pronunciat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat