Calella en Comú presenta al·legacions al projecte de remodelació de Can Saula

can saula

Un cop conegut en detall el projecte de rehabilitació i remodelació de Can Saula, Calella en Comú ha presentat al·legacions perquè considera que el projecte no s’avé al que ha de ser un centre cívic i tampoc respecta les voluntats de la traspassada Lolín Saula, qui volia que es convertís en un museu pictòric. Segons els comuns, un cop presentat el projecte, queda pal·les que només es destinarà un 2,6% de la superfície útil de l’edifici a usos museístics, el que consideren un fet totalment indigne en contraposició amb les voluntats de Saula.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el portaveu de Calella en Comú, Sebastian Tejada, ha exposat que el projecte en la planta baixa no contempla cap espai dedicat a les tasques centrals de qualsevol institució museística i que en la primera planta només es fa esment a una sala d’exposicions de 13 m². El que pels comuns es tradueix en que només es destinarà a usos museístics un 2,6% del total de la superfície útil, un fet que avisen pot ser motiu de la revocació de la donació.

No hi ha cap projecte museogràfic i per tant la rehabilitació que es farà no té en compte el que en realitat es vol fer amb el museu. El que sí que sabem és que s’ha de fer un museu, perquè és una condició essencial en la cessió. Si no es fa un museu amb les condicions legals que ha de tenir, en qualsevol moment aquest conveni que, ens costarà molts diners, córrer el risc de no ser productiu. A museu es dediquen 13,01 m² de superfície, això no va pel camí a dignificar la col·lecció de la qual també desconeixem el valor.

Les al·legacions de Calella en Comú al projecte també venen donades perquè, al seu entendre, la remodelació s’ha fet sense tenir redactat un Pla d’Usos que condicioni l’actuació arquitectònica. De fet exposen que, com a grup municipal, desconeixen si aquest Pla d’Usos s’ha elaborat i denuncien que el projecte “pretén crear un edifici-contenidor” que s’anirà omplint “sense un criteri d’utilitat coherent”.

Encara estem pendents de fer una visita a la finca. I no tenim constància que hi hagi cap projecte museogràfic, ni pla d’usos. Ho desconeixem del tot. En el preàmbul, al principi del projecte diu que els arquitectes s’han posat d’acord amb l’equip de Govern pel tipus de rehabilitació que s’ha de fer. Però en cap moment, en la justificació del projecte, apareix cap indicació de com ha de ser la zona museogràfica ni de quines condicions tindrà la zona de centre cívic.

Tejada també ha exposat que, en la mateixa línia que Amics del Patrimoni i Esquerra, els preocupa que les obres puguin interferir amb l’essència arquitectònica de la casa, sense oblidar que la seva catalogació també demana una cura molt especial amb els materials.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat