Els actes solemnes i la música, protagonistes d’una Festa Major petita sense sopars al carrer

Avui és la vigília de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, que enguany es veu ben escapçada per culpa de les mesures de seguretat anti-Covid. Tal com va avançar Ràdio Calella TV, no es podran celebrar els sopars al carrer, que són un dels actes més esperats de la festivitat i que reforcen el sentiment de comunitat. No veurem aquesta nit als veïns i veïnes de Calella sortir de casa per parar taula al carrer, compartir sopar i brindant, i arrodonint la festa amb un ball. Com molts altres actes s’han hagut de suspendre. La programació s’ha adaptat a les noves circumstàncies i permet mantenir els més solemnes, que es traslladaran a l’església parroquial per qüestions d’aforament.

La Capella de Sant Quirze i Santa Julita no serà l’espai on se celebrarà l’Ofici de la Secretària, demà a les vuit del matí. L’eucaristia es trasllada a l’església parroquial i serà presidida per mossèn Pere Bellvert, fill de Calella i rector de Fornells de la Selva. Per motius de seguretat, tampoc es repartiran clavells entre els assistents.

A les onze del matí, també a la parròquia, se celebrarà l’Ofici Solemne de Festa Major a càrrec de mossèn Cinto Busquet.

D’entre el que més trobaran a faltar els calellencs i calellenques serà veure els gegants de Calella, en Quirze i la Minerva, sortint en cercavila pels carrers de la ciutat. L’actual situació d’emergència sanitària impedeix les celebracions que puguin generar aglomeracions o que es trenqui la distància física de seguretat. Cap de les figures de la colla sortirà però sí s’ha previst un concert de gralles, per almenys sentir el ritme del pas i el ball geganter. Serà demà dimarts 16 de juny des del balcó de l’Ajuntament, a les sis de la tarda.

Continua la programació del Festival Impuls

La música en directe pren protagonisme durant aquets dies de Festa Major gràcies a la programació alternativa de l’anomenat Festival Impuls. Va començar aquest passat cap de setmana i s’allargarà fins el diumenge 21 de juny, amb concerts i espectacles al Passeig Manuel Puigvert i la Plaça Catalunya. Tots gratuïts però amb seients preassignats, per controlar l’aforament i les distàncies. S’han de reservar al web entrapolis.com o trucant al 696 706 257. Als accessos dels espais, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic per al públic.

El menú per aquesta tarda i demà que és festiu inclou ritmes de jazz, pop i blues; i una sessió de contacontes. Podeu consultar la programació a calella.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *