Calella és el lloc idoni per fer-hi la Festa al Cel

Font: martv

Així ho ha expressat el director d’aquest gran esdeveniment, que s’ha fet a Barcelona i Mataró, però que la capital maresmenca ha anul·lat a dos mesos de celebrar-se, amb la majoria d’aspectes ja tancats.

Daniel Ventura, director de la Festa al Cel, és coneixedor de l’interès de Calella per acollir aquest esdeveniment. No pot avançar a hores d’ara l’estat en què es troben les converses amb l’Ajuntament, però ha reconegut que ho veu amb bons ulls ja que les característiques de la ciutat la fan ideal per ser-ne la seu. “Per la ubicació, la fa idònia. A nivell de seguretat aèria combina dos factors que són molt importants per nosaltres. Un és la seva llunyania de l’aeroport de Barcelona i del de Girona. No interfereix en cap operació aeronàutica. I per una altra banda, la longitud de platja que té, que és en línia recta, permet una operació molt segura perquè els avions durant tota l’exhibició estan sempre sobrevolant l’aigua. Per tant és una població idònia per aquest tipus d’espectacle“.

Daniel Ventura, a més, ha valorat l’experiència de Calella com a seu organitzadora de grans esdeveniments socials, esportius i culturals, i sobretot la seva gran oferta hotelera i trajectòria turística. “Necessitem un lloc que, a més de tenir aquesta experiència de poder acollir grans esdeveniments, tingui també uns infraestructura suficient com per poder acollir tota la gent que ve a veure-ho des de fora“.

El director de la Festa al Cel ha estat clar en referència als costos de l’espectacle per al ciutat acollidora. Ha explicat que el cost econòmic per l’Ajuntament de Calella seria només en espècies, és a dir, pagant els sous dels funcionaris i treballadors públics que ajudin a tirar endavant l’esdeveniment. Ventura: “És una possibilitat real moure el festiva aeri perquè la part purament aeronàutica pràcticament es paga a si mateixa. Seria simplement que l’Ajuntament que volgués acollir-la assumís el cost en espècie de l’organització de tota la logística terrestre de la seguretat, la neteja, etc…“.

Un aspecte inamovible de la Festa al Cel és el calendari. S’ha de fer el diumenge 24 de setembre, en plena Festa Major de la Minerva i la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Per l’organització això no suposa ni un problema ni un escull, sinó més aviat una oportunitat. “Nosaltres tenim l’experiència de que la Festa al Cel va estar a Barcelona durant molt temps i vinculada a les Festes de la Mercè, festa major de Barcelona. Per tant, creiem que és un complement més que no pas un element competitiu amb la resta d’activitats. Pensem que és un gran colofó i un gran afegit a qualsevol Festa Major. És un esdeveniment que, al final, el que fa és atreure la gent durant 4 hores a les platges i que després les deixa a la ciutat. Realment és una oportunitat de que coneguin en aquest cas Calella i puguin veure tot el que els hi pot oferir“.

Daniel Ventura ha dit que en un termini màxim de quinze dies s’haurà de saber on es farà la Festa al Cel del 2016, ja que els tràmits burocràtics son complexes i cal tenir la resposta definitiva com més aviat millor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *