Calella estrena els mediadors nocturns durant l’estiu

El servei consta de dos mediadors professionals que van identificats amb una motxilla on es llegeix “mediadors nocturns”. El servei està en funcionament de dijous a diumenge de nou de la nit a 5 de la matinada.

L’Ajuntament de Calella ha posat en marxa, des de l’1 de juliol, un programa de mediació a les zones d’oci nocturn per gestionar els conflictes als carrers i locals.

L’objectiu és incrementar la informació i la vigilància durant l’estiu a través de la tasca de dos professionals, postgraduats en resolució de conflictes públics i mediació comunitària.

El Tinent d’Alcaldia de Seguretat, l’Albert Torrent, ha explicat que “es tracta d’anar detectant els problemes que es provoquen a la ciutadania, en aquest moment intervindran els mediadors que són gent que està formada en aquesta especialitat per mirar de trobar el focus de la molèstia i fer una mediació per tractar d’evitar-la”.

Per demanar aquest servei es pot trucar a la policia i concertar la mediació, o es poden trobar al carrer perquè van identificats amb una motxilla que posa “mediadors nocturns”.

El servei està en funcionament de dijous a diumenge de nou de la nit a 5 de la matinada.

L’Ajuntament assegura que el conjunt d’aquestes accions no limitarà l’actuació de la Policia Local.

En paral·lel, s’ha obert, per sisè any consecutiu, l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, un punt d’atenció ciutadana en temes de seguretat i convivència ciutadana durant els mesos d’estiu.

L’oficina, que està situada a la plaça Vicenç Ferrer, compta amb un servei d’intèrprets en anglès i alemany, amb opció també d’holandès i francès per atendre els usuaris estrangers i el seu horari és d’11 a 21 h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *