Dissabte arrenca la setzena edició del Festimatge

festimatge 2

Aquest cap de setmana s’inaugura una de les edicions més esperades del Festimatge sota el lema “En tenim ganes!”. La 16a edició arriba després de múltiples ajornaments i cancel·lacions degut a la pandèmia de la covid. El festival de la imatge arrencarà aquest dissabte i s’allargarà fins al 2 de maig amb una programació repleta de novetats, adaptant-se a les restriccions vigents, i amb activitats en streaming a través de les xarxes socials. En aquesta edició es podran veure més de 1.100 fotografies, 70 curtmetratges i gaudir de la celebració de la 1a Trobada Online de Cinema de 9,5 mm d’Europa.

A punt la setzena edició del Festimatge per ser inaugurada aquest dissabte a les 19 h a Can Saleta. Una edició en la qual no caldrà moure’s de casa per a poder participar gràcies les activitats online que realitzaran adaptant-se al context pandèmic. El president de Foto-film Calella, Xavier Rigola, ha exposat que serà una edició diferent, principalment per la incertesa del moment i perquè encara hi ha activitats que no saben si podran dur a terme.

Normalment el Festimatge és un festival molt tancat, molt similar en totes les edicions, però aquest any no serà així. Aquest any ens acompanya la incertesa, però hem de seguir endavant. És una mica més agafat en pinces en el sentit que tot és a dalt d’un núvol.

La celebració el Festimatge es farà durant tot el mes d’abril fins al 2 de maig, quan hi ha previst l’acte de cloenda i lliurament de premis.

Des de la secció de fotografia s’han preparat 21 exposicions, que inclouen al voltant d’unes 1.100 fotografies i que es podran visitar a partir de diumenge a la sala de les columnes de la Fàbrica Llobet-Guri, així com a la web del Festimatge. L’Ajuntament Vell acollirà enguany l’exposició de fotografia “El lloc decisiu” de Pierre Radisic. Els que vulguin visitar-les presencialment ho podran amb entrada lliure però respectant les mesures de prevenció. L’horari serà dijous i divendres de 17 h a 21.30 h i dissabtes, diumenges i festius d’11 h a 14 h i de 17 h a 21.30 h.

L’experiència que tenim ens diu que mai s’han generat aglomeracions durant les exposicions. Llavors evidentment haurem de portar mascareta, mantenir les distàncies… però l’espai és prou gran perquè la gent vingui sense por, lliurament i dins dels horaris preestablerts.

Pel que fa a una de les altres grans potes del Festimatge, els curtmetratges, està prevista la projecció de 70 curts seleccionats del 27e Trofeu Torretes. Enguany només es faran les projeccions a la Sala Mozart. El madrileny Jorge Muriel ha estat el guanyador d’aquesta secció amb “Lo efímero”. El dia 12 d’abril a les 19 h es farà una sessió de projecció dedicada als premiats del 26e Trofeu Torretes, que no es va poder celebrar degut a la pandèmia. El dissabte 24 d’abril tindrà lloc la Gala de Cinema Local, que inclou la projecció de “Tu último día en la tierra” del calellenc Marc Martínez Jordan, Premi Brigadoon Paul Naschy al millor curt de gènere fantàstic de Sitges 2019.

La Trobada Internacional de Cinema 9,5mm es trasllada al format telemàtic i es farà exclusivament online.

Recupera a continuació l’entrevista al president de Foto-Film Calella:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *