Empreses i particulars ja poden demanar els ajuts per la mobilitat elèctrica

La intenció de la Generalitat és seguir lluitant contra el canvi climàtic i, una forma de fer-ho és avançant cap a la descarbonització del sector del transport. Això permetrà seguir avançant cap un nou model energètic més net, democràtic i sostenible. A aquestes subvencions s’hi poden adherir tant particulars, com empreses o persones jurídiques. Poden fer-ho fins al 31 de desembre de 2023 o fins que s’acabin els recursos disponibles

Després que s’exhaurís el pressupost inicial de 65 milions d’euros per les dues línies, el Govern de la Generalitat ha decidit ampliar-lo de nou en 65 milions més per tal que la població s’animi a comprar vehicles elèctrics i a instal·lar punts de recàrrega.

A Catalunya, actualment, circulen més de 42.000 vehicles elèctrics. Tot i això, el gran nombre de sol·licituds per l’adquisició de vehicles d’aquest tipus i per la instal·lació de punts de recàrrega ha fet que el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, a través de l’Institut Català de l’Energia, ampliï en 65 milions més la línia d’ajuts MOVES III.

La convocatòria manté els requisits per sol·licitar els ajuts. Per tant, ho podran fer persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris o administracions sense activitat econòmica que hagin adquirit un vehicle inclòs en el programa o que hagin instal·lat un punt de recàrrega. També, podran fer-ho les persones jurídiques i la resta d’administracions.

L’ampliació es dotarà amb recursos provinents dels fons Next Generation i permetrà cobrir totes les sol·licituds que s’havien rebut fins el moment, a més de seguir abordant la renovació del parc automobilístic català. La línia d’ajuts per la renovació de vehicles ja ha consumit un 106% del pressupost inicial, mentre que la línia destinada a les infraestructures de recàrrega supera el 125% del pressupost.

La convocatòria romandrà oberta fins al 31 de desembre de 2023 o fins que s’esgotin tots els recursos disponibles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.