Calella i Pineda inicien el camí conjunt per convertir-se en ciutats intel·ligents

Calella i Pineda de Mar han acordat definir un pla estratègic conjunt per esdevenir ciutats intel·ligents. En la línia de contactes iniciats el març del 2014, els alcaldes Montserrat Candini i Xavier Amor s’han reunit amb la presidenta de la Diputació de Barcelona per obtenir el suport i la col·laboració de l’ens supramunicipal en la primera fase del procés, que consistirà en fer una diagnosi de la situació dels dos municipis en àmbits com les noves tecnologies, el subministrament energètic o el desenvolupament urbanístic. Són sectors pels quals la delimitació territorial està superada per la pròpia dinàmica social i econòmica. En aquest sentit, Candini ha subratllat la conveniència d’avançar en aquest model de treball conjunt perquè permetrà optimitzar recursos, a les administracions i als ciutadans.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha apuntat els àmbits de gestió municipal sobre els quals considera es podrien aportar solucions innovadores basades en l’eficiència i la sostenibilitat. Això és el que defineix les smart cities.

“Sectors com el de les noves tecnologies aplicades a la gestió municipal, a la comunicació -fibra òptica- i a la transparència, temes que tenen a veure amb el desenvolupament urbanístic, la qual cosa permetria posar a disposició de la ciutadania la informació geogràfica dels territoris, encara que a Calella ho tenim en certa mesura resolt, però es tractaria d’ampliar-ho als dos municipis. O per exemple, també, instal·lar punts de recàrrega elèctrica per a vehicles, o tot el que té a veure amb el subministrament energètic, la llum i gas, on es podrien buscar els sistemes més sostenibles”, ha detallat Montserrat Candini.

Amb el compromís de desenvolupar un pla estratègic conjunt sobre la taula, la setmana passada els alcaldes de Calella i Pineda de Mar van reunir-se amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, per aconseguir el suport econòmic de l’ens supralocal en tot el treball previ que cal realitzar. “Pràcticament ens va garantir que, per al 2016, la Diputació de Barcelona col·laborarà en la diagnosi de la situació actual de cadascun dels municipis. És l’inici del procés, del qual en resultarà la declaració d’objectius que caldrà treballar de forma conjunta”, ha assenyalat.

L’alcaldessa de Calella ha subratllat la importància de l’acord amb Pineda de Mar per endegar aquest projecte de forma conjunta, especialment pels avantatges que reportarà a les administracions i als ciutadans. “No s’ha de fragmentar el territori ni tampoc segons quin tipus de decisions si sabem que això pot comportar un major cost”, ha assegurat Candini.

Aquest projecte arrenca del març del 2014, quan l’Ajuntament de Calella va informar de l’inici del procés de reflexió conjunt amb Pineda de Mar i que els va portar a reunir-se amb responsables d’empreses líder del sector.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *