Calella penjarà la bandera LGTBI el 26 de juny

BANDERA GAI

La bandera LGTBI onejarà un any més del balcó de l’Ajuntament Vell el pròxim 26 de juny amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull gai o de la comunitat de gais, lesbianes, transsexuals o bisexuals. El consistori calellenc hissarà la bandera de l’arc de Sant Martí tot i la prohibició del Tribunal Suprem de penjar banderes no oficials en les façanes dels edificis públics. Aquesta prohibició implica banderes tan diverses com l’estelada o la de l’Orgull LGTBI. Segons la sentència de la sala tercera, les administracions públiques tenen el deure de neutralitat i objectivitat, i considera que penjar banderes no oficials és incompatible amb el marc de la constitució vigent.

Malgrat la sentència, Calella tornarà a penjar un any més la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí a l’edifici de l’Ajuntament Vell el pròxim 26 de juny en suport al col·lectiu. Ho va anunciar la regidora d’Igualtat i Drets Civil, Cindy Rando, durant el Ple de dijous passat, després que la regidora de la CUP, Núria Freixas, instés a l’Ajuntament a col·locar-la. Núria Freixas ho demanava així.

Nosaltres tenint en compte la sentència del Tribunal Suprem que limita l’exposició de les banderes LGTBI en edificis públics, animem i donem suport a l’Ajuntament de Calella per penjar la bandera LGTBI el dia 28 de juny. El dia de l’alliberament LGTBI per donar suport al col·lectiu i fer front a les discriminacions que es viuen des de fa tants anys.

En resposta a Freixas, Rando va assegurar que un any més la bandera lluiria al balcó el 26 de juny, dos dies abans del dia Internacional de l’Orgull.

Comentar-li a la regidora Freixas que nosaltres penjarem la bandera LGTBI al balcó el divendres 26 de juny com sempre hem fet.

La festa de la comunitat LGTBI es fa el 28 de juny en commemoració als aldarulls d’Stonewall que van tenir lloc a Nova York l’any 1969 i on es considera que marquen l’alliberament homosexual.

Enguany, però, diversos ajuntaments seran més reticents a penjar la banda per la sentència del Suprem que anul·la un acord del ple de l’ajuntament de Santa Cruz de Tenerife, que el 30 de setembre del 2016 reconeixia la bandera nacional de les illes Canàries com un dels símbols del poble canari. Els magistrats anul·len aquell acord perquè la bandera de set estels “no és la bandera oficial” i per tant “no s’hi pot atribuir la representativitat del poble canari”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat