La CUP respon a les xarxes: “Amb la targeta-moneder volem complementar les ajudes i dignificar a les persones”

La regidora Núria Freixas ha utilitzat les xarxes socials per replicar al tinent d’Alcaldia Ramon Llamazares, que dijous passat durant la sessió plenària va oposar-se a la proposta per crear una targeta moneder per a persones en situació de vulnerabilitat. Una iniciativa que la CUP ha plantejat també en d’altres poblacions i amb la qual es vol facilitar la gestió d’uns Serveis Socials col·lapsats, facilitar l’empoderament i l’autonomia de les famílies que necessiten suport alimentari i acabar amb l’estigmatització de la beneficiència. Segons el responsable de Política Social, la gestió que es fa dels ajuts -en col·laboració d’entitats com Càritas- busca la dignificació dels usuaris. I a tot això, Llamazares va advertir de l’impacte econòmic que tindria per a l’Ajuntament de Calella vehicular tots els ajuts per mitjà d’aquestes targetes, que s’assimilen a les utilitzades durant la pandèmia per fer arribar les beques menjador.

El tinent d’Alcaldia de Política Social va xifrar en 400.000 euros les aportacions que entren en el circuit d’ajuts alimentaris de Calella.

Això vol dir o comporta renunciar a tot el circuit d’ajuts sense cost pel municipi, perquè venen de tercers com la UE o el Banc d’Aliments i ronden els 400.000 euros?

La portaveu de la CUP, Núria Freixas, que no va poder respondre-li durant la sessió plenària de dijous, ha precisat a les xarxes que la seva iniciativa no buscava substituir sinó complementar els ajuts actuals i fer-ho de manera digna.

Tampoc és això senyor Llamazares. Nosaltres volem complementar aquestes ajudes. O es pensa que amb el lot que es dona a la gent en tenen prou per passar la setmana o el mes? Aquesta targeta complementaria aquestes situacions tan delicades.

La proposta per implementar la targeta-moneder d’impacte social i comercial –perquè es plantejava la formalització d’un conveni amb botigues de Calella– va caure pels vots en contra dels partits del Govern Municipal (Junts per Calella i el PSC) i de Cs. La resta, Esquerra i Calella en Comú, hi van donar suport.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *