Calella planteja exigir a les tour operadores tolerància zero amb l’incivisme i les drogues

lletres_valles

L’alcaldessa Montserrat Candini ha traslladat al cònsol general d’Alemanya a Barcelona la necessitat que les empreses tour operadores del país germànic garanteixin la protecció i la salut dels menors a qui custodien durant les seves vacances. En concret, una de les peticions que li va fer en la reunió mantinguda aquest dijous és avaluar la possibilitat de generalitzat l’obligació que incloguin una clàusula de repatriació per actituds incíviques o pel fet d’estar en possessió de substàncies tòxiques. Un supòsit que algunes agències ja compleixen.

REUNIÓ CÒNSOLL’alcaldessa reitera el missatge que no es pot donar l’esquena a la situació que va posar de relleu el doble acte vandàlic contra les lletres de la Riera Capaspre. Els autors eren turistes alemanys menors d’edat que es va comprovar que es trobaven sota els efectes de l’alcohol i substàncies tòxiques. Un consum contra el qual, entén Candini, s’hi ha de lluitar de forma conjunta.

En aquest sentit, una de les propostes que des del consistori es va traslladar al cònsol és que les tour operadores atenguin a uns compromisos bàsics d’ètica i valors.

Hi ha agències que tenen clàusules segons la qual retornen a origen a menors aquells clients que estiguin en possessió de drogues o té una actitud incívica. Li vam demanar al cònsol que treballés perquè el conjunt de les agències la incorporessin en una qüestió de bones pràctiques i més perquè estem parlant de menors.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella, Candini ha traçat una relació directa de causa i efecte entre el consum de substàncies i l’actitud manifestament violenta dels autors de la destrossa de la Riera Capaspre.

S’ha de poder dir que algú està enganyant els pares dels menors, que signen un document i dipositen la confiança els seus fills a mans d’una organització turística. Dubto molt que siguin conscients i donin permís perquè vagin amb un grau d’embriaguesa elevat i sota els efectes de substàncies tòxiques.

Ha explicat que també el sector turístic local, representant per l’ATC, va expressar el seu compromís total per eradicar aquest tipus de situacions que malmeten la imatge de Calella i els esforços que s’estan fent per avançar en termes de qualitat turística.

L’Ajuntament de Calella ha demandat els autors perquè rescabalin econòmicament els danys a la propietat –que finalment hauran d’assumir els seus pares o tutors en tractar-se de menors– i ha posat en coneixement dels fets a la Fiscalia de Menors.

 

Podeu escoltar a continuació l’entrevista íntegra a l’alcaldessa Montserrat Candini. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat