Joan Ignasi Elena: “Serem al costat de la gent de Calella”

“Interior i els Mossos d’Esquadra estan al costat de la ciutadania”. El conseller Joan Ignasi Elena ha respost aquest matí a la reclamació dels alcaldes i alcaldesses de Junts al Maresme perquè s’adoptin mesures per garantir la seguretat ciutadana i combatre la delinqüència multireincident. En una entrevista a Ràdio Estel, ha dit que es reforçaran les plantilles de les quatre comissaries dels Mossos d’Esquadra que hi ha a la comarca – sense concretar-ne el nombre – i que, en paral·lel, s’avaluarà tècnicament les actuacions que s’hagin o no de prendre. També ha confirmat una pròxima reunió amb Marc Buch.

Joan Ignasi Elena diu que escoltarà l’alcalde de Calella, afegint que la seguretat demana feina i “poc soroll”.

Naturalment escoltaré a l’alcalde, com ho faig amb tots els del país i ho he fet amb els del Maresme. Evidentment, serem al costat de la gent de Calella. En seguretat, l’imprescindible és posar-hi, arromangar-se, i poc soroll. A base de titulars no s’avança.

El conseller d’Interior ha justificat el perquè no es pot concretar el nombre d’agents de la nova convocatòries de places dels Mossos d’Esquadra que l’estiu vinent es destinaran a les comissaries de Pineda de Mar, Arenys de Mar, Mataró i Premià de Mar.

El que no podem fer és, sis o vuit mesos abans que arribi la promoció, decidir quants mossos van a cada destinació. Entremig passen coses, hi ha promocions internes, hi ha gent que deixa el cos i qui es jubila. Per tant, ja veurem.

Amb tot, ha dit que “a Calella hi ha més mossos que mai”, en referència a la informació d’Interior recollida ahir en una nota de premsa en la qual s’afirmava que “la dotació policial dels últims anys a l’Alt Maresme és la més gran de la història”.

Joan Ignasi Elena també s’ha referit als canvis legislatius que també reclamen els batlles de Junts per penalitzar la multireincidència. Ahir el primer secretari del PSC, Salvador Illa, explicava que la reforma del Codi Penal aprovada l’agost del 2022 que preveu penes de presó està “en tràmit d’aplicació”. El conseller d’Interior també exposa que Esquerra Republicana va promoure-ho i que s’estarà amatent als resultats que dona per si cal un reajust.

Nosaltres vam promoure, juntament amb d’altres partits, modificacions legislatives per agreujar les penes contra els delictes de multireincidència. Veurem com funcionen i, si cal reajustar-les, nosaltres hi serem. Perquè els que fan del delicte la seva professió no poden tenir empara legal.

El director general de la Policia, Pere Ferrer, es reunirà el pròxim 21 de desembre amb l’alcalde de Calella, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *