Calella prova una paperera intel·ligent que evita desbordaments

Noves papereres als carrers més concorreguts de Calella. Aquesta setmana s’han instal·lat deu recipients amb el sistema BigBelly, una tecnologia que evita desbordaments. Al capdamunt hi tenen unes plaques fotovoltaiques que generen l’energia necessària perquè funcioni el sistema de sensors que detecta quan estan plens i llavors se’n fa la compactació. A més, recullen burilles de cigarretes. La prova pilot s’allargarà fins el setembre amb un cost que frega els 5.000 euros, finançats per l’ajuntament.

L’Ajuntament de Calella prova aquest model de paperera intel·ligent que s’alimenta d’energia solar per compactar els residus i evitar desbordaments.

 

paperera ok webTenen un dispositiu que avisa del nivell d’ocupació i està coronada per una placa que proporciona l’energia per aixafar els residus. Amb una capacitat de 220 litres, el procés permet reduir el volum inicial fins el 15 o 25%, el que suposa també un estalvi d’energia en el tractament i gestió dels residus.

El disseny presenta una obertura mitjançant pedal que evita haver d’utilitzar necessàriament les mans per dipositar-hi la brossa, atorgant-li un plus de seguretat sanitària. A la part frontal, hi ha el forat per dipositar-hi les burilles de les cigarretes. Aquest cendrer, separat de la paperera i amb capacitat per a 2.000 cues de tabac, evita riscos d’incendi.

L’estructura està feta de metall resistent i s’ha personalitzat amb imatges de la destinació turística local: esports nàutics i una fotografia de l’emblemàtica Roca Grossa.

Les noves papereres s’han col·locat estratègicament en zones de gran afluència de vianants. Set al carrer Església (xamfrà amb Sant Pere, Ànimes, Amadeu, Indústria, Costa i Fornaguera, Cervantes i Balmes); una al carrer Riera amb Sant Isidre; i dues a la Riera Capaspre (xamfrà amb Diputació i Passeig de Les Roques).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *