Calella registra 291 ERTO que afecten a 1.603 persones

botiga tancada

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha publicat les dades dels ERTO per municipi, referents a 31 de maig. Segons es desprèn d’aquestes, al Maresme s’han presentat 5.214 ERTO. Un terç a Mataró, que és la població més afectada, i a la que li segueixen Pineda de Mar i Calella, per aquest ordre.

A Calella s’han presentat 291 expedients de regulació temporal d’ocupació, que afecten a 1.603 persones. En el cas de Pineda de Mar, la xifra d’ERTO és sensiblement superior –315 en total– si bé el gruix de treballadors afectats és gairebé el doble –3.084–.

Segons aquestes dades, Òrrius, Santa Susanna, Premià de Dalt, Tiana i Vilassar de Mar són els municipis on, percentualment, ha augmentat més la presentació d’ERTO durant el mes de maig.

El comerç a l’engrós i al detall és l’activitat econòmica que més s’ha vist afectada per aquesta situació. Segueix l’hostaleria i les indústries manufactures.

Què és un ERTO?

L’expedient de regulació temporal d’ocupació permet que l’empresa suspengui, durant un temps limitat, els contractes de tots els empleats o d’una part, per “causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”, segons l’article 47 de l’Estatut dels Treballadors.

En el cas del coronavirus, tots es consideraran per raons de força major (quan l’activitat de l’empresa es veu paralitzada per ordre de les autoritats o el volum d’absentisme és tal que impedeix l’activitat empresarial), cosa que fa els tràmits més àgils.

Segons la reforma laboral del 2012, cal el permís de l’autoritat laboral. L’hauran de resoldre en un màxim de set dies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *