Calella en Comú demana millorar els accessos a la Platja Gran per fer-la més atractiva

IMG_8348

La proposta dels comuns té per objectiu endreçar estèticament aquest tram del litoral, utilitzant elements naturals i amb poca inversió. És una de les mocions que Calella en Comú presenta al Ple Municipal convocat per aquest dijous 11 de juny i que el portaveu, Sebastián Tejada, ha avançat al programa La Ciutat.

Els comuns han identificat els punts més crítics d’organització i d’imatge que, segons diuen, no ajuden a què la Platja Gran sigui un producte turístic de qualitat. I creuen que s’hauria d’aprofitar la rehabilització de la barana del Passeig Manuel Puigvert per plantejar les accions i executar-les, si no és per aquesta, per a la pròxima temporada de bany.

Sebastián Tejada ha dit que caldria començar per l’ocultació de les bateries de contenidors i treure les tanques de formigó que delimiten les zones de pas i d’aparcament al camí de platja.

Molt similar al que hi ha a d’altres zones, com al Passeig de les Roques. És una intervenció molt senzilla, amb elements prefabricats, que assegura l’aillament dels contenidors. Per delimitar les zones de pas, es podria fer amb elements naturals com cordes, i per travessar la pista de terra, amb unes fustes mig enterrades seria suficient.

Calella en Comú presenta dues mocions sobre el nou Ingrés Mínim Vital aprovat pel Govern espanyol i adreçat a persones en situació de pobresa extrema. Demanen que l’Ajuntament tingui una actitud proactiva per garantir que arribi, des del primer moment, a tothom que necessita aquesta prestació, que pot arribar als 1.000 euros per família.
Tejada exposa que hi ha certa complexitat en la tramitació de les sol·licituds i que s’hauria de posar tots els recursos que hi ha a l’abast per agilitzar el procés.

Que d’alguna manera vagi a buscar les persones que són candidates a percebre l’Ingrés Mínim Vital, els ajudi a tramitar-lo. Perquè no és fàcil, ni tan sols si en tenen dret. Per tant, demanem que l’Ajuntament aprofiti les seves capacitats, les seves bases de dades que segur permeten localitzar la immensa majoria de les persones afectades.

En un altre ordre de qüestions, els comuns reclamaran de forma institucional que el Govern Municipal presenti els números de l’exercici del 2019 per fer-ne la liquidació. Exposen que s’arrossega un endarreriment de tres mesos i que, en les actuals circumstàncies, és urgent conèixer quines partides poden aprofitar-se per afrontar l’escenari actual d’emergència sanitària. Tejada ha criticar que sense haver resolt aquest tràmit ja s’està redirigint part del superàvit.

La liquidació del pressupost hauria d’estar tancada l’1 de març, nosaltres vam començar a reclamar-lo el dia 26 de març i ens assabentem dijous, en la comissió informativa del Ple Municipal, com ho gastarem. Creiem que procedimentalment no és correcte.

La moció de Calella en Comú demana a l’executiu local que presenti l’expedient del compte general del 2019 i convoqui la comissió especial tan aviat com sigui possible.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *