Calella s’adhereix a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

L’Ajuntament de Calella ha decidit sumar-se a la Setmana Europea de Prevenció de Residus, un projecte promogut per l’Agència de Residus de Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre la prevenció de residus. Aquest any, sota el lema ‘Reutilitzar i reparar. Donem-li una nova vida’.

Així ho confirmava el regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals, Marc Buch, qui ha recordat la importància del reciclatge pel futur del planeta.

“Entenem que és importantíssim pel medi ambient i pel futur del nostre planeta promoure un ús racional dels residus, és a dir, apostar pel reciclatge sobretot i gestionar molt bé un cop s’ha reciclat què en fem dels residus i això és el que vol explicar aquesta setmana, fomentar el reciclatge que és l’objectiu principal i per això ens hi hem sumat”

Aquest dissabte s’ubicarà davant del Mercat Municipal un punt informatiu sobre la recollida selectiva de residus en el que també s’oferiran bosses de reciclatge.

“Tothom que hi vagi se l’informarà de tot, d’on van els residus, a quins contenidors ho poden llençar, si cal anar a la deixalleria, on hi ha deixalleries mòbils, etc. Però a més a més, podran recollir de forma totalment gratuïta les bosses de reciclatge que tots tenim presents, són les bosses grogues, verdes i blaves, i a més a més també podran recollir un embut per reciclar l’oli de cuina que, recordem, és un producte altament contaminant i és molt important que es recicli i és molt fàcil fer-ho, perquè amb aquest embut i una ampolleta de plàstic no porta cap feina”

Segons dades de l’Ajuntament, a Calella es separen el 48% dels residus. La gran majoria corresponen a matèria orgànica (21,63%), però també es recicla el paper-cartró (7,49%), el vidre (5,82%), els envasos (4,56%) i altres productes (8,53%), com són els olis vegetals, les piles o les bombetes.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *