Calella tanca l’abril amb un atur registrat de l’11,66%

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha presentat les dades del Repor d’Atur d’abril, confirmant una reducció intermensual de l’atur a pràcticament totes les poblacions del territori, exceptuant el Masnou, Sant Pol de Mar, Teià i Tiana; on ha augmentat. A Calella, l’índex de desocupació registrada – la que consta a les oficines d’ocupació – se situa en l’11,66%. En termes absoluts, són 987 calellencs i calellenques.

Calella és la tercera població més afectada per l’atur al Maresme, per darrera de Pineda de Mar (12,99%), Tordera (12,29%) i Mataró (11,70%).

Al conjunt del Maresme, l’abril s’ha tancat amb una reducció intermensual del 3,43%, un percentatge que s’amplia al 8% en la comparativa anual. El descens del nombre de persones inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme és general a tots els grups d’edat i extensible també a tots els sectors econòmics.

L’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostra que la taxa d’atur del 9,58%, continua sent superior a la provincial (9,11%) i a la catalana (8,90%).

A la comarca hi ha 20.853 persones en situació d’atur, i més de la meitat són dones. El Maresme manté un elevat percentatge de feminització de la desocupació, igual que una important concentració en el grup de persones d’entre 55 i 64 anys.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *