El Procicat aprova que el confinament perimetral passi a ser comarcal a partir de dilluns

carretera

Salut i Interior han acordat un seguit de “tímides correccions” a les actuals mesures anti-Covid, que entraran en vigor dilluns 8 de febrer i s’allargaran per un període de 14 dies. Tot i que es podrien revisar en funció de l’evolució de la pandèmia. D’entrada, a partir de la setmana vinent s’aixecarà el confinament municipal i passarà a ser comarcal. També s’amplien els horaris d’obertura de bars i restaurants dins dels torns d’esmorzar i dinar –finalment no s’autoritza que s’hi serveixin sopars–, i s’estableix la possibilitat d’impartir classe semipresencials en el primer curs de l’educació universitària. Els secretaris generals dels dos departaments han comparegut avui en roda de premsa per anunciar aquests canvis, tot subratllant que la pressió assistencial per la pandèmia continua sent alta. Amb tot, han exposat que és ara el moment de fer més sostenibles aquestes mesures sobretot per donar aire a sectors que porten setmanes i mesos aguantant-les i patint-ne els efectes.

El Procicat ha aprovat aquest matí la flexibilització de les mesures anti-Covid perquè entrin en vigor dilluns 8 de febrer. Es permetrà la lliure circulació dins la comarca, obrint el confinament que ara és municipal. La secretària general d’Interior, Elisabeth Abad, ha recordat que la resta de restriccions de la mobilitat no es toquen: ni el toc de queda ni tampoc la prohibició de sortir del país per causes no justificades.

A partir de dilluns, el confinament perimetral municipal passa a ser comarcal. Recordar que el confinament nocturn regula que no es pot circular entre les 22 hores i fins les 6h, excepte causes justificades.

S’ampliarà l’horari d’obertura de bars i restaurants a les franges de servir esmorzars i dinars. Anirà de les 7.30 a les 10.30h, i de 13 a 16.30h. El secretari de Salut, Marc Ramentol, ha explicat que d’aquesta manera s’aconseguirà també que puguin gestionar millor l’afluència de clients. Encara no es contemplen els sopars dins dels establiments.

Mantenim les franges de l’esmorzar i dinar, la resta de l’horari continua sent exclusiu del servei per emportar. Mantenim les mesures de distància i aforament, però permetem l’hora més en les dues franges.

El Procicat permetrà l’obertura de les llibreries durant el cap de setmana perquè passen a ser considerades establiments culturals. La resta de comerç no essencial continuarà amb l’activitat restringida a la recollida o l’entrega a domicili durant els dissabtes i diumenges. Tampoc s’autoritza l’obertura de centres comercials o establiments de més de 400 metres quadrats de superfície.

També hi ha canvis sobre l’activitat esportiva, autoritzant-se les competicions que donen accés a les lligues professionals o estatals, que sí estan permeses. Els gimnassos podran reobrir a l’interior, amb un 30% d’aforament i amb grups de màxim 6 persones.

Quant a l’educació, el secretari de Salut Pública ha dit que es mantindrà l’educació universitària a distància a excepció del primer curs de Graus, que podran ser semipresencials. La resta d’etapes educatives continuaran l’activitat com fins ara.

Pel que fa a les extraescolars, es podran seguir fent les que estiguin organitzades en l’àmbit de l’escola i que respectin el grup bombolla. I a partir de dilluns, els centres de música i dansa autoritzats per la Generalitat podran recuperar l’activitat presencial.

Continua l’àmbit extraescolar suspès, a excepció de les activitats que s’organitzen a l’entorn de l’escola i respecten la bombolla. Però s’afegeixen a les entitats que poden dur a terme una activitat semipresencial les entitats autoritzades per la Generalitat de música i dansa.

Les trobades familiars i socials en l’àmbit privat continuaran limitades a un màxim de 6 persones, de dues bombolles de convivència diferents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat