Tornen les xerrades a l’Espai del Cuidador del CAP de Calella

El CAP de Calella, des de l’Espai del Cuidador, tornarà a oferir un seguit de xerrades orientades als cuidadors de persones amb problemes de salut crònics, discapacitats o dependència. L’objectiu és que els familiars puguin conèixer les eines necessàries per fer les tasques de cures aquests malalts a partir de les sessions informatives i tallers.

No és solament un servei adreçat a familiars de persones dependents sinó també a aquells que professionalment tenen altres persones dependents a càrrec seu i volen formar-se millor. Es donen consells en tots els sentits i també s’ajuda a combatre el risc de claudicació. Ho ha explicat al programa La Ciutat la treballadora social de la corporació, Carla López, qui ha apuntat que les persones cuidadores sense eines per afrontar les tasques bàsiques, molts cops es veuen superats per la situació.

Hi ha determinats moments, que als cuidadors els hi crea molta angoixa perquè no saben quin és el maneig. Llavors aquesta claudicació cada vegada és més alta, perquè el no saber cuidar degudament a una persona genera una angoixa que et fa claudicar. I amb aquestes xerrades també treballarem això.

Les sessions començaran el gener del 2020 i cadascuna abordarà una temàtica diferent amb l’objectiu de disminuir la sobrecàrrega i donar eines i ítems per una atenció la més adequada possible.

Aquest any hem fet un programa d’onze sessions temàtiques impartides per professionals amb l’objectiu de potenciar habilitats de manera saludable i disminuir la sobrecàrrega. Hi haurà un contingut teòric, però normalment són sessions molt pràctiques on els cuidadors poden preguntar dubtes de cara la cura dels seus familiar.

Les xerrades es faran quinzenalment els dimarts de 16 h a 17.30 h a l’aula sanitària del CAP de Calella i seran obertes a tots els cuidadors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat