El projecte Mercats amb DO d’Alella arribarà el setembre a Calella

És una de les iniciatives del Consorci de Promoció Enoturística de la DO d’Alella al qual s’acaba d’adherir l’Ajuntament de Calella. Busca dinamitzar els equipaments comercials de les poblacions del territori que tenen la marca amb activitats de maridatge de cuina i vins de proximitat.

Ho ha explicat el president de l’organisme i alcalde d’Alella, Andreu Francisco, en una entrevista a l’Info Migdia.

Des del consorci no només es treballa als cellers. De la mà dels ajuntaments i dels dos consells comarcals, però també i sobretot d’hotels, bars, restaurants i agències de viatges, es fa una oferta conjunta com a territori per a les persones interessades en la cultura del vi, tant siguin nacionals com de fora de Catalunya

Es programen diferents activitats per promocionar la producció vinícola de la DO d’Alella. Enotastos, com la que es va fer el 8 de juny al MUTUR, o els tallers de maridatge de cuina i de vins que es fan als Mercats Municipals del territori que tenen la indicació geogràfica. Una marca que es fa extensiva ara al de Calella, on s’hi durà a terme la iniciativa el pròxim 14 de setembre segons s’informa al web del consorci.

És un dia o una nit de tapes combinades amb vins de la DO. I hi ha altres dues activitats més: a l’octubre el Vi+, on s’intenta que el màxim d’ajuntaments i privats de la Ruta del Vi organitzin activitats; i la que hem estrenat aquest any, que ha passat aquest cap de setmana, és la Diada Enosolidària.

I que s’ha celebrat en paral·lel a les poblacions d’Alella, Sant Pol de Mar, Arenys de Mar i Arenys de Munt, Vilassar de Dalt, Teià, Tiana i el Masnou. L’objectiu ha estat recollir fons per a la Fundació Miquel Valls i lluitar contra l’ELA. El president del consorci explica que les guardioles encara estan posades.

La idea d’organitzar aquesta jornada la visualitzem fa uns anys a Nappa Valley (EUA), on un dia l’any recapten fons per una causa, i vam creure que ho havíem d’importar i col·laborant amb una fundació del territori (…) Les guardioles les mantindrem en els diferents llocs fins el 30 de juny.

El president del Consorci de Promoció Enoturística de la DO d’Alella s’ha felicitat per l’adhesió de l’Ajuntament de Calella al projecte i augura que “hi poden haver moltes línies de col·laboració futures” valorant l’important ADN turístic de la destinació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *