Candini als restauradors: “S’han vist imatges d’algunes terrasses que no van agradar a ningú”

Crida al sector de la restauració perquè respecti i vetlli pel compliment de les mesures de seguretat anti-Covid. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha enviat una carta a propietaris de bars i restaurants de la ciutat per apel·lar a la seva responsabilitat i no trencar “el delicat equilibri” entre mantenir l’activitat econòmica i la salut. Segons diu, aquest és el principal objectiu del Govern Municipal. Candini remet l’escrit després de les imatges de terrasses “que no van agradar a ningú” durant la Setmana Santa.

L’alcaldessa de Calella va enviar la carta aquest dilluns 12 d’abril per demanar a bars i restaurants que no es deixin portar per la confiança i la “sensació de falsa seguretat” que va donar la treva del passat mes de març. “Cal que ens mantinguem ferms en respectar les mesures per tenir la situació epidemiològica controlada”, diu en l’escrit, que encoratja als empresaris del sector de la restauració a mantenir-se en alerta.

Candini aprofita l’escrit per posar-se a disposició dels empresaris locals. “Amb la comprensió de tots, respectant les normes, ens en sortirem”, conclou.

 

carta

Les mesures per a bars, restaurants i cafeteries

El protocol de seguretat per al sector de la restauració estableix que l’horari d’obertura de l’activitat dels establiments és de 7.30 a 17h. De moment, el Procicat manté el tancament en la franja de sopars, excepte per a la recollida de menjar per emportar, que és fins a les 22h. El repartiment a domicili s’allarga una hora més, fins a les 23h.

Les terrasses han de tenir una distància mínima i senyalitzada de 2 metre entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. La limitació és de 4 persones per taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

A l’interior dels establiments, l’aforament màxim permès és del 30%. La distància mínima entre comensals de taules diferents és de 2 metres i un límit per taula de 4 persones, també excepte que es tracti de grups bombolla.

La restauració en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei als treballadors no té restringit l’horari d’obertura. Tampoc les àrees de serveis de les vies de comunicació. Els bars i restaurants ubicats en centres comercials no poden obrir.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Jaume Torrent Coll ha dit:

    Lo que ha de fer l’Ajuntament es fe vigila per la Policia (que passant molt de la vigilància i ho dic perquè jo personalment ho he vist),que es porti a terme les normes i els restauradors que no ho facin que se’ls hi sancioni, perquè ni han que si que ho complexen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *