Candini, commoguda després de visitar la presidenta Forcadell a la presó del Catllar

Candini i l'exconsellera Irene Rigau a les portes de la presó del Catllar.
Candini i l'exconsellera Irene Rigau a les portes de la presó del Catllar.

L’alcaldessa de Calella va visitar ahir la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la presó del Catllar, al Tarragonès. Ho va fer acompanyada de l’exconsellera Irene Rigau, per tant en una visita de caràcter institucional que es va allargar una hora i 45 minuts. Montserrat Candini ha explicat al programa La ciutat, aquest matí, que va veure la presidenta Forcadell serena i adaptant-se a la dinàmica penitenciària, però molt més prima. S’ha mostrat commoguda per la seva situació, privada de llibertat i separada de la seva família, i per com la justícia espanyola s’està acarnissant i actuant amb venjança contra tots els líders del procés.

Candini ha compartit la necessitat personal i emocional de trobar-se amb els que van ser els seus companys a l’hemicicle i de mostrar-los el seu suport de forma propera. Les seves paraules denoten, això sí, el dolor i la dificultat del moment, sobretot del comiat.

El moment més dur és quan t’has d’acomiadar i veus com es tanquen les portes al seu darrera. Tinc la necessitat emocional de veure’ls i de forma humil expressar-los el meu suport i estima, d’abraçar-los. Però quan t’envàs és duríssim perquè vas sentint les portes.

Candini ha explicat que la presidenta Forcadell va demanar el seu trasllat a la presó del Catllar, al Tarragonès, per estar a prop de la seva mare, que ja és gran. Que no està al mateix centre que l’exconsellera Dolors Bassa, i que això els suposa, a les dues, un grau de soledat més afegit a la pena.

A Lledoners, [els homes empresonats] es fan companyia entre ells però la presidenta Forcadell està al Catllar, on dels 780 presos només 37 són dones, amb unes característiques molt concretes. Està ella sola, com a política, com també li passa a la consellera Bassa. Per tant, tenen un component afegit de soledat.

L’alcaldessa ha volgut traslladar públicament un missatge de serenor i de valentia, sobretot en vistes als moments que han de venir, amb un judici que “no pinta massa bé”, ha dit textualment.

Candini ha avançat que ha iniciat les gestions per tancar una pròxima visita a l’exconsellera Bassa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat