Candini dona suport als alcaldes maresmencs que avui han anat als jutjats per l’1O

L’alcaldessa de Calella (PDECat) i diputada de JxS ha acompanyat als alcaldes de Premià de Mar i Malgrat de Mar a les portes dels Jutjats de Mataró, on avui han acudit citats per la Fiscalia pel seu suport al referèndum d’independència. Els han donat suport altres batlles del Maresme, càrrecs del Govern de la Generalitat i de la direcció del PDECat. En sortir, Miquel Buch, que també el president de l’Associació Catalana de Municipis, ha alçat un peluix del Piolín.

És una de les imatges de la jornada. L’alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, agafant amb la mà un peluix del Piolín a la sortida dels Jutjats de Mataró, on havia estat citat pel seu suport al referèndum. Li ha entregat un dels ciutadans que l’han acompanyat i li han donat suport, i el moment l’ha fotografiat l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, en una imatge que ràpidament s’ha escampat per les xarxes. El personatge d’animació s’ha convertit en símbol de la lluita pel referèndum.

Miquel Buch ha acudit a la citació de la fiscalia, com també ho ha fet l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, de Junts per Malgrat (ex PDECat). Tots dos s’han acollit al seu dret a no declarar.

Entre els que han donat suport al president de l’Associació Catalana de Municipis hi havia l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, la de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido; com també càrrecs del Govern de la Generalitat i els coordinadors del PDECat, Marta Pascal i David Bonvehí. Li han fet el passadís en el moment d’entrar a les instal·lacions de la Fiscalia, portant ell el domàs d’Òmnium amb la inscripció «Democràcia».

En sortir, Buch ha reivindicat que votar no és un delicte i s’ha dirigit al fiscal general de l’Estat, que ha recordat ha estat reprovat. També ha dit que la justícia té un problema si persegueix més de 700 alcaldes i deixa els fiscals actuar sense control. “Es veu una activitat poc de justícia sinó de política i intimidació. La Fiscalia actua de manera descontrolada i desmesurada. Per això demanarem al TSJC que ho aturi perquè no hi ha dret”, ha declarat Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *