Candini i Catà confien en l’acord entre Junts pel Sí i la CUP

junts_cup

Els representants locals de les candidatures de Junts pel Sí i la CUP s’han pronunciat sobre les negociacions per formar govern i investir nou president. Coincideixen en què hi ha la voluntat d’arribar a un acord, i més enllà d’això, es mostren convençuts que es desbloquejarà la situació actual que podria conduir a una nova convocatòria electoral.

Montserrat Candini es reafirma en el què va dir fa poc més de dos mesos, uns dies després de les eleccions del 27S. Malgrat la dilació en les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP sobre la formació del nou govern i la investidura del president, i la percepció ciutadana d’haver-se pogut arribat a una situació de bloqueig, Candini confia que Mas serà reelegit president. Assegura que no li preocupa l’impàs actual ni el temps que es destini a garantir les bases del futur Estat català. Tot i no formar part de les meses de negociació creades per abordar com es farà la desconnexió definitiva d’Espanya, la diputada de Junts pel Sí i alcaldessa de Calella afirma que s’han produït avenços importants. “Junts pel Sí ha treballat molt i incorporat elements a les meses de negociació (…) Confio plenament que definitivament s’investirà el president Mas, hi haurà govern, i es podrà desplegar el full de ruta complint amb la voluntat dels gairebé dos milions de persones que el 27S van votar per la desconnexió i treballar en l’Estat propi”, ha declarat Candini a Ràdio Calella TV.

De l’altra banda, des de la CUP també es llança un missatge a l’optimisme, convençuts que s’arribarà a un acord, encara que s’està fent esperar i possiblement no arribarà abans de tancar el 2015, que seria el seu desig. “Estic absolutament convençut que s’arribarà a un acord i que sortirà tot bé, però hem de tenir paciència”, ha assegurat Jan Catà, membre de l’assemblea territorial de la CUP i portaveu del Grup Municipal a l’Ajuntament de Calella. Puntualitza però que les negociacions no avancen tant bé com es trasllada a l’opinió pública. Amb tot, ha dit en declaracions a Ràdio Calella TV que la investidura d’Artur Mas no és per a la CUP una línia vermella en la negociació sempre i quan s’avanci en qüestions de política social o ruptura amb l’Estat. “És una línia de vermella de negociació. Si des de Junts pel Sí es posessin unes condicions molt bones sobre la taula la conjuntura canviaria i també el debat. Però si no tens les condicions de pla de xoc i les garanties d’un procés constituent que arrenqui des de baix, entenc que costa més cedir en el punt de la presidència”, ha indicat Catà, qui assegura que la CUP ha fet gestos clars de predisposició a l’acord fins al punt que “el programa amb el qual ens vam presentar a les eleccions està a les escombraries i pràcticament només negociem en base al programa de Junts pel Sí”.

Tot i que l’Assemblea Nacional de la CUP que se celebrarà a finals d’any serà qui donarà un mandat definitiu a l’equip negociador en tots els aspectes que hi ha damunt la taula, Catà ha assegurat que la voluntat de les dues parts és arribar a l’acord i que hi hagi govern.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *