Candini llegeix les xifres d’assistència de la Fira com el camí per recuperar la normalitat

FIRA 1

Diumenge va tancar la 40a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Una fira que va retre homenatge a totes les regions i ciutats que han estat protagonistes en les seves edicions anteriors i que, malgrat les mesures sanitàries anti-covid, ha aconseguit que prop de 18.000 persones es passegin per la mostra. Durant quatre dies 89 estands, una food-truck i les peces de Catalunya en miniatura van ocupar el Passeig Manuel Puigvert, en una edició que des del Govern Municipal asseguren que marca el camí per recuperar la normalitat a Calella.

Per la fira d’enguany han passat un total de 17.643 persones, respecte a les 30.000 comptabilitzades el 2019, encara en temps prepandèmics. Una xifra d’assistència que per l’alcaldessa Montserrat Candini ha estat tot un repte d’assolir i que marca ara el camí perquè la ciutat torni a recuperar la seva vitalitat i riquesa cultural.

Fem un balanç molt positiu. Aquesta edició marcava un punt d’inflexió on la Fira ha tornat a agafar velocitat de creuer. Penseu que l’any 2019 a Catalunya es van fer 485 fires, aquest any s’han fet 363 i nosaltres hem estat dels que hem apostat fermament per continuar amb la fira malgrat la pandèmia.

Candini també ha defensat l’arrelament del format fira-festival, amb una programació multidisciplinar que ha combinat estands d’artesania, espectacles musicals, food-trucks i tallers. Uns tallers disponibles per a grans i petits, que van aconseguir exhaurir totes les places disponibles i de temàtiques ben diverses com robòtica, cal·ligrafia xinesa, tastos de vi o figures de fang.

La veritat és que el fet que tingui un component multidisciplinari ha fet que sigui un èxit. Per posar un exemple, els tallers han ocupat totes les places disponibles i amb una gran resposta que vol la gent.

Durant els quatre dies de Fira per l’escenari principal també han passat artistes que han reflectit la cultura de cadascuna de les regions convidades amb artistes de renom com Roger Mas qui va presentar el seu darrer disc “Totes les flors” i va tancar els actes musicals de la 40a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Una Festa Major més a prop de la normalitat

El Govern Municipal també ha fet un balanç positiu de la Festa Major de la Minerva. Una Minerva que no ha estat de plena normalitat, però que sí que ha tornat a comptar amb la seva essència més popular.

La Festa Major de la Minerva va tornar a comptar amb l’espai de l’envelat a la platja per on van passar grans grups del panorama musical català com Oques Grasses, Amics de les Arts i Suu. També es va poder veure els gegants ballar, als castellers de l’Alt Maresme fer un pilar i als Udols gaudint de la màgia del foc. Una programació de la Minerva 21 que va començar oficialment tot just fa una setmana amb el pregó institucional del doctor Joan Guix i que Candini ha valorat molt positivament, malgrat reconèixer els impediments que en algunes ocasions va generar la normativa anti-covid.

Estem molt contents per com s’ha desenvolupat la Festa Major i la participació que ha tingut per part de la gent. La gent tenia moltes ganes de normalitat, amb les mesures que tocava, el control que tocava tots hem gaudit. No és la major plenitud gaudir d’un concert assegut, però el públic ho va respectar i tothom ho entenia i respectava les mesures.

Amb tot, Candini ha celebrat que s’hagin pogut fer actes al carrer i que la cultura popular hagi tornat a tenir un paper clau durant aquesta Festa Major.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat