S’actualitza el Pla Intermunicipal contra les Drogodependències que Calella comparteix amb Pineda de Mar i Tordera

Calella ha donat el vist-i-plau al nou full de ruta que comparteix amb d’altres dos municipis de l’Alt Maresme per combatre les drogodependències. D’acord amb les indicacions de la Diputació de Barcelona, a diferència d’anteriors documents, aquest contempla les principals línies d’actuació per un període de 4 anys, del 2019 al 2022. Si bé el Govern Municipal va defensar que es tracta d’una gran eina de treball en àmbits com la salut i la seguretat pública, o més concretament en relació a la població juvenil; des de l’oposició, alguns partits van reclamar una correcta avaluació i anàlisi de la feina feta fins ara i una major dotació pressupostària per garantir-ne el desplegament.

Calella i els altres dos ajuntaments implicats en el Programa Intermunicipal de Drogodependències –Pineda de Mar i Tordera– aporten anualment i en conjunt 18.000 euros per finançar-lo. Una xifra que es queda curta segons van manifestar ICV i la CUP, dilluns en la sessió en què es va aprovar el document. El regidor ecosocialista Sebastián Tejada també va referir-se al treball d’educació al carrer que sí han incorporat les altres dues poblacions.

És molt important la contractació d’una educació al carrer com sí faran els ajuntaments de Tordera i Pineda; i també caldria fer especial atenció als punts de venda de droga que tenim perfectament localitzats: la part baixa del Parc Dalmau i la plaça Bertomeu Barceló.

Des de la CUP, Jan Catà va incidir en la necessitat d’establir mecanismes d’autoevalució.

Trobem a faltar mecanismes d’avaluació dels propis plans. També ens adonem que passa un altre fenomen recurrent en els plans, i que ens preocupa especialment en aquest: un pla que no està prou finançat passa a ser, i permeteu-me l’expressió, un pla inútil.

El regidor del PP, Josep Maria Pérez Basart, va reclamar que l’estratègia per combatre les drogodependències treballi amb la mateixa intensitat contra les mal anomenades “drogues toves”, el tabac i l’alcohol, i no tan sols en la població juvenil.

Ens agradaria que es tractés més aquest tema perquè ha tingut molta incidència a Calella. Hem de ser contundents contra aquesta xacra i seria un error no donar-li importància a drogues anomenades toves, l’alcohol i el tabac inclosos.

Des d’ERC es va recalcar la necessitat de treballar de forma transversal en la prevenció de les drogodependències i que hi hagi una aposta clara i convençuda a nivell polític. Per la regidora Cristina Gómez caldria fixar una sèrie de prioritats a l’hora d’actuar.

Parlem d’àmbits com l’educació, la promoció d’hàbits saludables, el treball en l’oci i també les figures de mediació com una manera d’aproximar-nos-hi de forma preventiva i propositiva.

En resposta a les consideracions dels partits de l’oposició, la regidora de Política Social, Margarita Valls, va garantir que el document posa al dia i revisa les actuacions que s’han fet i estableix noves directrius a partir de les dades actualitzades.

Que ara s’hagi fet un pla no vol dir que fins ara no s’estigués fent tot. Una de les eines més valuoses que tenim és la reunió de circuits en què s’implica la tècnica de promoció, els regidors, centres educatius, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la unitat de drogodependències i l’ABS.

El pla va rebre el suport de tots els partits amb representació a l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *