Carme Forcadell acompanyarà Ponsdomènech en la seva presentació com a alcaldable

Ponsdomènech i Forcadell, en l’acte d’inauguració de la font dedicada a Dolors Rovira

Aquest vespre es farà la presentació oficial del candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Calella per a les municipals del 2023. Hi tornarà a optar Xavier Ponsdomènech, l’actual cap de l’oposició a l’Ajuntament, que estarà acompanyat de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, amb qui va coincidir durant la seves respectives èpoques en l’activisme civil independentista. Hores abans de l’acte que es farà a l’Auditori de Can Saleta, amb accés lliure, ha passat pels estudis de Ràdio Calella TV on ha fet repàs a l’agenda política local.

Xavier Ponsdomènech serà proclamat oficialment cap de llista d’Esquerra de Calella per a les municipals del 2023 en l’acte que tindrà lloc aquest vespre a l’Auditori de Can Saleta. Es torna a posar al capdavant del projecte republicà amb l’aval unànime de l’executiva i de la militància del partit.

L’acompanyarà l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, a qui va conèixer quan tots dos feien activisme independentista sota el paraigües de l’ANC. La presentació d’avui marcarà el punt de partida de la cursa electoral que, en el cas d’Esquerra, significarà l’entrada de cares noves al projecte polític. Ponsdomènech ha avançat que s’està treballant amb incorporacions i, en l’entrevista a La Ciutat, ha confirmat que Carles Ferrer no formarà part de la candidatura però sí seguirà com a president del partit.

Avui serà la meva presentació com a acaldable, però sí, estem treballant en la llista i hi haurà canvis perquè hi ha gent que ho deixa i caldrà fer incorporacions (…) [Carles Ferrer] Plegarà de regidor perquè portarà vuit anys, en té prou i a més li és difícil de compaginar amb la feina, però seguirà implicat en el projecte.

Ponsdomènech ha visitat els estudis de Ràdio Calella TV l’endemà de les declaracions del portaveu de Junts per Calella-PDeCAT, Albert Torrent, en què assegurava que el Govern ha perdut la confiança en l’alcalde Marc Buch.

Unes paraules que el cap de l’oposició llegeix amb preocupació per la inestabilitat que pot generar en la gestió de l’Ajuntament de Calella. Ha dit que “la gent no s’ho mereix” i tampoc els altres partits que fan esforços per treballar en una política pròxima i sensible amb les necessitats de la ciutadania.

Veient les declaracions del regidor Torrent, ens tornem a preocupar i ens entristeix aquesta situació. La gent no s’ho mereix i tampoc ajuda a lluitar contra la desafecció política, ens allunyen de la ciutadania. I ens acabem posant a tots al mateix sac, també nosaltres que fem esforços pel diàleg i la proximitat.

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella ha reiterat que l’entrada de Buch a l’alcaldia ha portat un nou tarannà en les relacions del Govern amb la resta de partits, tot i sentir-se lluny del projecte que lidera.

Xavier Ponsdomènech ha avançat que donaran suport a la implantació dels resultats de la valoració de llocs de treball que es porta a aprovació del Ple Municipal, aquest divendres 14 d’octubre. Ha recordat que ell va intermediar amb els sindicats per desbloquejar la crisi que va comportar el tancament temporal de la comissaria de la Policia Local durant les nits, ara farà un any.

També ha explicat que s’han sumat a la moció que ha registrat la CUP per garantir que es fiscalitzi l’empresa Urbaser, concessionària del servei de neteja viària i recollida de la brossa. Ha subscrit les valoracions dels cupaires sobre el control que s’ha fet fins ara per part de la regidoria de Serveis públics, inclús després de donar-se a conèixer els resultats de l’auditoria.

Es va fer una auditoria en el seu dia i no hi ha hagut seguiment. No s’ha aixecat cap acte administratiu cap a l’empresa, com és que d’això en fa un any? Passen coses que no s’entenen des del carrer.

Xavier Ponsdomènech ha apuntat que els serveis jurídics de l’Ajuntament de Calella haurien d’estudiar la possibilitat de rescindir el contracte amb Urbaser si continua sense complir-se la contracta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *