Catà (CUP): “Aquests quatre anys hem tingut un peu a la institució i dos al carrer”

La CUP ha fet balanç del mandat municipal en un acte a l’Espai Mercat, ahir, que també es va aprofitar per presentar els integrants de l’assemblea local. El regidor portaveu del grup municipal, Jan Catà, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que el partit, i per la seva representació al consistori i als òrgans de decisió política, no ha tingut la incidència que voldria.

Catà ha posat d’exemple la gestió de l’empresa que té la concessió del subministrament públic d’aigua. La CUP, partidària de la municipalització del servei, admet que no haver aconseguit el seu objectiu els deixa amb un sentiment d’injustícia.

Hem intentat contribuir a la millora de la ètica contractual d’aquest ens, encara que sense èxit. Com a mínim hem estat durant 18 mesos en els consells d’administració, també als de Gestvia i al de Ràdio Calella TV, i hem intentat en la mesura del possible però està clar que la correlació de forces és la que és i no podem tirar endavant els nostres postulats polítics.

Catà ha admès que van haver de passar uns mesos d’adaptació a la dinàmica institucional a principis de mandat i posar-se al ritme frenètic que imposa. Però diu que això no els ha impedit mantenir els dos peus al carrer, on ells volen situar el centre de la política.

Aquests quatre anys hem tingut un peu a la institució i dos al carrer (…) Hem estat el primer any i mig o dos per agafar el ritme i compaginar-lo amb el treball al carrer. La participació als plens, consells, en la confecció de reglaments, dels Plans de Joventut, Habitatge o Igualtat; és un ritme molt intens que hem portat al costat del treball amb càrrega política a peu de carrer.

Quant a l’acció del Govern Municipal del PDECat i PSC, el regidor cupaire explica perquè s’han desmarcat sovint i de forma clara de les línies i prioritats polítiques que es plantejaven.

Som un partit radicalment d’esquerres, busquem línies que ens acostin a la democràcia directa, i són objectius que no compartim amb el govern. Per això hem votat diferent en temes com el Museu del Turisme, guinguetes, plans estratègics, pressupostos… No ens posem d’acord perquè ells en tenen una visió més conservadora i de dretes, i nosaltres som la CUP.

Jan Catà ha dit que treballaran perquè la correlació de forces a l’Ajuntament de Calella sigui diferent en el pròxim mandat. I per això han començat a treballar de cara a la cita amb les urnes amb la convocatòria d’assemblees obertes quinzenals entre els mesos de febrer i març per escoltar a la ciutadania. Demà dissabte es farà al barri de Pequín per parlar d’Esports, Cultura, Educació i Joventut.

El 21 de febrer serà quan oficialitzaran la candidatura i les persones que integren la llista. Catà no ha volgut aclarir si tornarà a ser l’alcaldable del partit.

Ens guardem la data del 21 de febrer per desvetllar quines seran les cares més visibles de la CUP de cara al pròxim cicle polític. Guardarem la incògnita fins el 21 de febrer.

La presentació de la candidatura de la CUP es farà en el marc de l’espectacle Ovidi4, amb la participació del periodista i exdiputat David Fernàndez. Les entrades estan a la venda a La Morra al preu de 10 euros, anticipada, 12 euros el mateix dia a taquilla.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *