Cinc dies de vaga a Renfe per protestar contra el traspàs de Rodalies

Els sindicats majoritaris de Renfe i Adif han convocat cinc dies de vaga per protestar contra el possible traspàs de Rodalies pactat entre Esquerra i el PSOE en les negociacions d’investidura de Pedro Sánchez. Les aturades seran de 24 h a tot Espanya els dies 24 i 30 de novembre i l’1, el 4 i el 5 de desembre, just abans del pont de la Puríssima.

La mobilització inclourà també l’alta velocitat. És a dir, serà al conjunt de la xarxa ferroviària. Una aturada total de 24 hores amb què a banda de protestar contra l’acord d’entre ERC i PSOE, els sindicats convocants també es mostren en contra de la privatització de Renfe Mercaderies.

Així ho han decidit els comitès d’empresa de les dues empreses públiques, per unanimitat de tots els sindicats, reunits dimarts de forma extraordinària a Madrid. Els sindicats justifiquen la convocatòria per la manca d’informació sobre les condicions laborals de la plantilla, tant de l’operador com de l’administrador de la infraestructura. El ministeri defensa que només es tracta d’un acord polític que no aborda, a hores d’ara, aspectes tècnics sobre com es farà aquest traspàs de competències entre l’Estat i la Generalitat.
Els sindicats exigeixen no només que es garanteixin els “drets econòmics” dels treballadors, sinó també els “professionals i de mobilitat”.

L’acord entre republicans i socialistes estableix la creació d’una nova empresa mixta, Rodalies de Catalunya, que assumiria els actius de Renfe a Catalunya. Entre aquests, els trens i els treballadors, un col·lectiu amb molta mobilitat reticent a deixar de formar part d’una empresa estatal per integrar-se en una que només operarà a Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *