Soufian Laroussi serà proposat avui per presidir Gestvia

El nou regidor del PSC a l’Ajuntament de Calella, responsable de les àrees de Seguretat i mobilitat, d’Esports, de Transparència, i d’Innovació i “smart city”, ha expressat el seu compromís amb les responsabilitats executives que li ha delegat l’alcalde després de la polèmica sortida de Josep Torres. En una entrevista al programa La Ciutat, Soufian Laroussi ha dit que no ha assumit l’acta de regidor per “amagar-se o portar àrees de poc pes”, sinó tot el contrari. De fet, a més de la direcció política de la Policia Local també serà proposat davant el consell d’administració de Gestvia per ocupar-ne la presidència. La votació es farà aquesta tarda i, si no hi ha sorpresa d’última hora, es posarà al capdavant de l’empresa municipal de mobilitat. Laroussi ha parlat de l’aparcament de Can Saleta que ha de donar servei al nou hospital Sant Jaume i que és un projecte que haurà d’executar Gestvia. Ha confirmat que encara no s’ha tancat l’estudi de viabilitat a partir del qual s’ha de concretar el finançament que permeti afrontar la inversió prevista de 4 milions d’euros.

Soufian Laroussi ha dit que espera desencallar el projecte “en breu” quan s’hagin resolt els “impediments administratius” que han aparegut durant el procés, sense que n’hagi concretat la tipologia. Espera que durant la seva presidència a Gestvia es pugui licitar el projecte.

L’administració és molt lenta i a vegades et trobes amb impediments que no comptaven, i que acaben dilatant el progrés del projecte (…) Abans d’acabar el mandat voldria donar un pas endavant, pel que fa a la licitació del projecte, per exemple (…) La informació de la qual disposi és que s’està fent l’estudi de viabilitat econòmica per saber en quins números ens movem com podem entomar la inversió.

Laroussi ha assegurat que l’Ajuntament “està fent els deures” amb els compromisos assumits en relació al macroprojecte del nou Hospital. No passa el mateix amb la Generalitat de Catalunya, segons retreuen els socialistes, que demanen partides pressupostàries que donin solidesa a l’anunci del president Pere Aragonès.

El nou regidor ha explicat que el seu objectiu pel que queda de mandat municipal és contribuir a que es compleixi el programa de Govern de coalició entre el PDeCAT i el PSC, citant aspectes com l’ampliació del parc públic d’aparcaments o la seguretat ciutadana, que també és una responsabilitat directe del seu càrrec com a regidor de Seguretat i Mobilitat. Laroussi ha dit que se seguirà l’estratègia polícial fixada pel seu antecessor en el càrrec i acordada amb el cap de la Policia Local però “amb petites modificacions”. S’ha referit al control de circulació de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal com explicava Ràdio Calella TV a principis de setmana.

Respecte l’àrea d’Esports, ha reconegut la necessitat de substituir la coberta del Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau per acabar amb els problemes de goteres que pateixen els usuaris, però ha dit que ara mateix no es disposen dels recursos econòmics per afrontar el projecte.

A tot això, Soufian Laroussi ha defensat el Govern Municipal de les crítiques de falta de transparència que arriben dels partits de l’oposició o de la mateixa Síndica Municipal. S’ha referit als índexs que li atorga el Segell InfoParticipa de la UAB.

Cada any ens avalua un òrgan que és el Laboratori de Comunicació de la UAB, un òrgan indepenent, que determina en quin grau es compleix en l’àmbit de la transparència. Que jo sàpiga, fins l’últim any que vaig assessorar al Govern en matèria de transparència, s’assolia el 98%. Amb aquest resultat, no sé si es pot afirmar que l’Ajuntament és poc transparent.

Laroussi va ser càrrec de confiança de l’executiu a principis del mandat municipal, amb funcions en l’àmbit de la trasparència, bona governança i relació entre partits. Ho va deixar per anar a la Diputació de Barcelona on treballa d’assessor del PSC i ho compaginarà amb la tasca de regidor a l’Ajuntament de Calella.

És una feina totalment compatible amb el càrrec. Com els altres meus companys, sense anar més lluny el meu antecessor Josep Torres, que era professor, que ho compatibilitzen amb la feina. Seré un cas semblant. Intentarem organitzar-nos bé per fer-la de la millor manera possible.

Soufian Laroussi serà el número 2 de la candidatura del PSC a les municipals del maig del 2023, que encapçalarà la regidora Cindy Rando. La primera dona socialista que aspira a l’alcaldia de Calella. Encara no s’ha definit la persona que ocuparà el número 3 de la llista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *