Com ha reivindicat Calella els drets del col·lectiu LGTBI?

Calella s’ha adherit aquest cap de setmana a la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI penjant la bandera de l’arc de Sant Martí a l’edifici de l’Ajuntament Vell i pintant un pas de vianants amb els colors que simbolitzen el col·lectiu. De fet aquesta acció s’emmarca dins la campanya «Un pas endavant cap a la diversitat» que promou la Generalitat per reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGBTI. Durant el dia d’ahir, dia de l’Orgull, també es van il·luminar el Far de Calella i la façana de l’Ajuntament amb els colors del col·lectiu.

Amb aquestes accions el consistori vol enviar un missatge a favor de la igualtat i en contra de la discriminació, marginació o vexació dels col·lectius que formen part del moviment LGTBI.

El pas de vianants de la Riera Capaspre és el que s’ha pintat amb els colors vermell, taronja, groc, verd, blau i lila que simbolitzen el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

La fórmula ha disgustat a la CUP, que reclama valentia i compromís real portant la reivindicació del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI a l’edifici consistorial, tal com va demanar la formació cupaire en el darrer Ple Municipal. La regidora de la CUP, Núria Freixas, ha explicat que l’Ajuntament Vell no és un edifici oficial i que la bandera s’hauria d’haver penjat de l’Ajuntament de Calella per tal de recolzar al col·lectiu.

Nosaltres ho vam demanar al Ple i d’Ajuntament oficial només hi ha un. Considerem que és un acte de suport, tenint en compte que en els darrers plens es va formar el consell LGTBI, en el següent ens vam adherir a la xarxa… Aquest havia de ser el següent pas. Penjar la bandera era una acció molt positiva però penjar-la a un edifici no oficial és trist, vergonyós i de façana com moltes polítiques d’aquest ajuntament.

Freixas ha lamentat que el govern municipal no hagi fet com molts altres ajuntaments o inclús el Parlament de Catalunya, que han optat per penjar la bandera d’edificis oficials, desatenent la sentència del Tribunal Suprem que rebutja les banderes no oficials a l’exterior d’edificis públics.

El 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI per commemorar les revoltes a Stonewall, als Estats Units, de l’any 1969, que van marcar l’inici del moviment a tot el món.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *