“Fes un Gest per l’ELA” demà dimecres Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica

L'esportista David Izquierdo ha col·laborat amb la Fundació Miquel Valls
L'esportista David Izquierdo ha col·laborat amb la Fundació Miquel Valls

Demà dimecres 21 de juny és el Dia Mundial de l’ELA, l’Esclerosi Lateral Amiotròfica. Amb motiu d’aquesta diada, des de la Fundació Miquel Valls fan una crida per tal que tothom participi de la campanya “Fes un gest per l’ELA”. La manera de fer-ho és pujant una fotografia a les xarxes socials fent el Gest per l’ELA. D’aquesta manera es dóna a conèixer l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i els projectes que desenvolupen des de la fundació que té la seva seu a Calella tot i que actua a tot Catalunya.

Segons els responsables de la Fundació Miquel Valls, els usuaris podran fer servir demà diferents etiquetes com ara #fesungestperlela, #fesungestperlela2017, #fundaciomiquelvalls, #diamundialela i #ela.

Són moltes les activitats que s’organitzen al llarg de l’any impulsades per entitats o familiars de malalts amb l’objectiu de donar visibilitat a l’ELA i recaptar fons per a la investigació.

Una d’aquestes iniciatives ha estat la que ha fet aquest dissabte l’esportista David Izquierdo. Ell és especialista en proves ultraman, i s’ha estat preparant per un gran repte: els 515 km Non Stop Units per la ELA. Havia de completar la distància d’una ultraman sense descans: 10 quilòmetres nedant, 421 en bicicleta i 84 corrents. En total, 515 quilòmetres que volia realitzar en un temps de 35/38 hores. Finalment però, i per prescripció mèdica tot i trobar-se bé, va haver d’acabar quan portava 30 hores. Tot i això, David Izquierdo fa un balanç molt positiu.

Amb el lema “L’acció més petita, és la intenció més gran”, David Izquierdo i la Fundació Miquel Valls volen donar a conèixer l’extrema necessitat de tots els afectats de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica. És, diu David Izquierdo, una lluita constant.

L’ELA és una malaltia neurodegenerativa molt greu que actualment no té cura tot i que els últims avenços proven la combinació de tres medicaments que, igual que va passar amb la sida en un principi, alenteixen la seva progressió.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb David Izquierdo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat